Antena Meniu Search
x

Video Cazul băieţelului de doi ani, snopit în bătaie de mama și iubitul ei, i-a înduioşat până la lacrimi pe medici: "Nu mai putem spera la nicio îmbunătăţire"

Pe un pat de la terapie intensivă, înconjurat de aparate, un băieţel de doi ani este vegheat de medici şi asistente cu lacrimi în ochi. Mama lui, în vârstă de 20 de ani, şi iubitul ei, minor, i-au zdrobit trupul în bătaie. Cei care au grijă de el au făcut până acum toate eforturile să-l salveze, dar din păcate, nu mai au nicio speranţă. Copilul a intrat în moarte cerebrală. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 04.02.2022, 19:51

Vezi și

Băieţelul de doi ani a ajuns la spital în comă de gradul 4

Doar aparatele mai ţin în viaţă băieţelul care nu mai are putere să lupte. Povestea lui i-a înduioşat până la lacrimi pe medicii şi asistentele de la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. 

Alina Belu, Manager Spitalul de Copii Sf Maria: Din punct de vedere medical, nu mai putem spera la nicio îmbunătăţire. Este regretabil ceea ce am constatat, dar, după toate eforturile echipei medicale, pacientul a fost declarat în moarte cerebrală.

Băieţelul a ajuns în comă de gradul 4, la spital. Mama a sunat la 112, minţind că are convulsii. Când a ajuns echipajul, l-a găsit inconştient. Radiografiile au arătat că avea fracturi şi răni cumplite

Pe acelaşi subiect

Alina Belu, Manager Spitalul de Copii Sf Maria: Avea fracturi vechi şi noi, avea necroză de fesă, echimoze, contuzii, contuzie cerebrală, hemoragie intracerebrală.

Din cauza rănilor extrem de severe, medicii exclud posibilitatea donării de organe

Tot trupul băieţelului fusese zdrobit atât de rău încât medicii exclud posibilitatea donării de organe ca să poată salva alte vieţi. Mama copilului este dintr-o comună din Bacău. A fost crescută de bunici după ce mama ei a părăsit-o. Nu a ţinut legătura cu tatăl copilului. Acum câteva luni şi-a cunoscut noul iubit, minor. Mama s-a mutat împreună cu băieţelul de doi ani şi trei luni la iubitul ei, un tânăr de 17 ani din comuna Urecheni. Întrucât locuinţa lor e izolată la o margine de sat, nimeni nu a ştiut de ororile la care a fost supus copilul.  

Gabriel Diaconu, medic: Vorbim de oameni care poate că în acte sunt părinţi, dar care din diverse nu au resort, instinct sau măcar o minimă informare parentală. Privesc copilul respectiv ca pe un obiect, nicidecum ca pe o fiinţă umană. În astfel de medii există alcool, există violenţă domestică şi prezenţa unui copil este văzută ca fiind distrucivă. Plânsetul copilului devine o sursă de disconfort pentru părinţi şi atunci părinţii vor acţiona animalic. 

Legea din România nu permite deconectarea un pacient de la aparate decât atunci când medicii cer permisiunea părinţilor să-i doneze organele. Băieţelul în moarte cerebrală va fi ţinut pe aparate până la ultima suflare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cazul băieţelului de doi ani, snopit în bătaie de mama și iubitul ei, i-a înduioşat până la lacrimi pe medici: "Nu mai putem spera la nicio îmbunătăţire"