Antena Meniu Search
x

Video Şi-a aruncat bebeluşul de la etaj şi a sărit pentru că soţul i-ar fi încuiat în casă. Detalii cutremurătoare în cazul tragediei din Iaşi: "Un psihopat, un nenorocit"

Bebeluşul aruncat de mamă de la etajul trei, după ce apartamentul în care erau a luat foc, nu a supravieţuit. Copilul a murit la spitalul din Iaşi. Între timp, apar detalii cutremurătoare care conturează filmul unei tragedii anunţate. Tatăl tinerei, poliţist, ar fi ştiut că trăia un calvar alături de soţul violent, ba chiar i-ar fi spus că nu o va putea salva şi va ajunge într-un sicriu. De Crăciun, individul a ajuns la Psihiatrie şi a primit ordin de protecţie, dar femeia l-a iertat.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 11.01.2024, 19:17

Vezi și

"A sărit!" Sunt scenele teribile petrecute în Iaşi: Mălina, tânăra mamă de 29 de ani, ia o decizie şocantă. Din apartamentul în flăcări, de la etajul trei, femeia îşi aruncă pe geam copilul înfăşurat în haine şi într-o plapumă. Apoi sare şi ea în gol.

Filmul tragediei din Iaşi. Varianta tatălui lui Victor, copilaşul aruncat de mamă pe geam

Surse Observator spun că cei doi erau încuiaţi în casă de soţul femeii după o ceartă. Dus la audieri, bărbatul are o altă variantă despre ce s-a întâmplat. "Cheile au rămas la ea. Avea chei în casă. Eram la serviciu, am fost anunţat că ia casa foc", spune Lucian, tatăl bebeluşului. 

"Ajunşi la faţa locului, pompierii au fost nevoiţi să spargă uşa apartamentului pentru a putea intra şi a lichida incendiul", transmite Clara Mihociu, reporter Observator. "Sunt haine de nou-născut aruncate de ea. Probabil a încercat să salveze bebeluşul", spune o femeie, martor la tragedie. "Am văzut-o pe ea, cum o ducea spre maşina de ambulanţă. A încercat să iasă pe uşă, nu a reuşit", povesteşte o tânără. 

Pe acelaşi subiect

Bebeluşul a murit la spital. Mama e în stare gravă

Victor, bebeluşul de 5 luni, n-a rezistat căzăturii. A murit noaptea trecută la spital. "A ajuns la noi într-o stare foarte gravă, critică, după două stopuri resuscitate. Comă gradul patru. Leziuni foarte grave la nivel cerebral, ceea ce a făcut imposibilă supravieţuirea. A luptat până în ultima clipă a vieţii", a declarat Lucian Eva, manager Spitalul Neurochirurgie Iași.

Mălina a supravieţuit, însă este în stare gravă. Urmează să fie operată. "Arsură pe 12% din suprafaţa corporală. Membru superior drept şi parţial hemitoracele drept. Cu fractură de bazin, coloană şi costale", a precizat Diana Cimpoeșu, UPU SMURD Iași.

Drama din spatele tragediei: Mălina ar fi suferit de depresie post-natală

În faţa procuorilor, tatăl bebeluşului ar fi încercat să dea vina pe mamă pentru ce s-a petrecut în apartament. Le-a spus că, după naştere, femeia ar fi intrat în depresie şi ar fi ascuns totul de ruşine. "Avea depresie. Am fost, am vorbit cu ea la spital. Era confuză. Mi-a zis doar că a văzut nişte... În dormitor, lumini şi atunci a aruncat băiatul, că a izbucnit incendiul", povesteşte soacra tinerei.

Mălina este medic rezident la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. S-a căsătorit cu tatăl copilului, inginer şi absolvent de Politehnică, în urmă cu un an şi jumătate. Pe reţelele sociale pozau într-un cuplu fericit. "E o tragedie, am fost şocaţi de această veste. Niciodată nu s-a plâns, nu mi-a dat de înţeles că ar avea probleme acasă. Părea chiar foarte fericită, mai ales după naştere. Era foarte mândră de copilul ei", spune Karina Cojocaru, colega de serviciu a mamei.

Vecinii, martori la scandaluri violente între cei doi soţi

Cu toate astea, apropiaţii spun că cei doi se certau violent. De multe ori, vecinii erau martori. Iar tragedia care s-a petrecut ar fi fost anunţată cu multă vreme înainte.

"Ea înainte de Crăciun a fost la mine. A bătut-o bărbatul. Să o primesc în casă. Mi-a spus să sun la părinţi. Tatăl ei e mare poliţist la Suceava. Avea aici puţin sânge. Taică-su a spus atunci: Să ştii că acum te-am salvat, data viitoare te scot în sicriu. Nu a fost de acord cu căsătoria", spune un vecin.

"Când se certau, plângea. Ea fugea de colo-colo. Ea plângea, el o făcea în tot felul", îşi aminteşte altcineva.

Bărbatul, dus la Socola înainte de Crăciun

Surse din anchetă spun că la începutul lunii decembrie, unul dintre vecini a sunat la 112, după ce din apartamentul familiei se auzea scandal. Individul o bătuse şi o ameninţase pe Mălina. Când au venit, poliţiştii l-au găsit pe bărbat beat şi extrem de violent. L-au dus la Spitalul de Psihiatrie Socola şi au cerut emiterea unui ordin de protecţie provizoriu pentru 5 zile. Tânăra a refuzat să facă plângere atunci. 

  • Vecin: A bătut-o. A ieşit cu cătuşele la mână. Tot timpul se certau aici. Un psihopat, un nenorocit. 
  • Reporter: Credeţi că a dat el foc?
  • Vecin: Nu cred lucrul acesta, dar atâta timp cât şi-a bătut soţia, a dat-o afară cu copilul, eu bănuiesc că totul este posibil în ziua de astăzi. 

Reporterii Observator au contactat familia Mălinei. Oamenii au confirmat drama pe care o trăia tânăra alături de soţ şi faptul că multe dintre certuri s-ar fi terminat pe patul de spital, cu tânăra mama rănită grav de partener.  

Incendiul din Iaşi a fost provocat

Criminaliştii s-au întors azi în apartament şi au ridicat probe pentru a reconstrui firul tragediei. Momentan, nu se ştie exact cum izbucnit incendiul. Ce se ştie cert este că focul a fost pus şi nu a fost un accident. Cine a declanşat tragedia, femeia sau bărbatul, urmează să stabilească anchetatorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Şi-a aruncat bebeluşul de la etaj şi a sărit pentru că soţul i-ar fi încuiat în casă. Detalii cutremurătoare în cazul tragediei din Iaşi: "Un psihopat, un nenorocit"