Antena Meniu Search
x

Video Cazurile de tuberculoză au explodat la grădiniţa din Iaşi. Încă un copil ar fi infectat, iar mai mulţi ar fi purtători

Posibil focar de tuberculoză la o grădiniţă particulară din Iaşi ia amploare. După ce în urmă cu două săptămâni vă prezentam cazul în care doar un copil şi o îngrijitoare erau diagnosticaţi cu această boală, acum au ajuns la spital mai mulţi şcolari. Cei mai mulţi dintre ei sunt suspectaţi ca fiind purtători. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.07.2024 , 13:34

Potrivit medicilor de la Dispensarul TBC din cadrul spitaluluide Pneumoftiziologie din Iaşi este posibil să mai existe un caz de îmbolnăvire. Se aşteaptă nişte analize suplimentare care vor fi făcute săptămâna viitoare pentru respectivul preşcolar pentru a vedea dacă vorbim despre o nouă confirmare de îmbolnăvire cu tuberculoză. Sunt deja 2 cazuri confirmare, la îngrijitoarea de la centrul educaţional şi la un alt preşcolar care ar fi intrat în contact cu aceasta.

Zeci de copii ar fi purtători

Vorbim de un număr mai mare de purtători pentru că s-a extins anchetă în urmă cu două săptămâni la încă 30 de copii şi 17 adulţi. Săptămâna trecută, după ce au venit rezultatele de la acele persoane s-a extins din nou ancheta, vorbim despre un număr mai mare de copii şi de adulţi ce vor fi testaţi. Medicii de la spital spun că deocamdată nu vorbim despre un focar, dar dacă săptămâna viitoare se confirmă îmbolnăvirea atunci ar putea fi declarat focar de tuberculoză la respectiva grădiniţă privată.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Evenimente » Cazurile de tuberculoză au explodat la grădiniţa din Iaşi. Încă un copil ar fi infectat, iar mai mulţi ar fi purtători