Antena Meniu Search
x

Ce amenzi au primit antivaxxerii violenţi, care au protestat în faţa Ministerului Sănătăţii

O temă inventată - vaccinarea obligatorie - a dus la un protest violent în faţa Ministerului Sănătăţii. Spiritele s-au încins după ce unul dintre protestari a reuşit să se urce pe clădirea Ministerului. Vorbim despre membri şi susţinători ai partidului AUR. Deşi retorica protestatarilor a fost că guvernanţii vor să introducă vaccinarea obligatorie, ministrul Sănătăţii susţine că nici nu a fost vorba despre aşa ceva. Scandalul de ieri nu s-a lăsat însă fără sancţiuni. Au fost date mai multe amenzi, iar jandarmii şi poliţiştii vor să vadă dacă trebuie cercetate şi câteva incidente violente. 

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 13:59

Vezi și

Jandarmii au dat şase sancţiuni în valoare de aproape 10.000 de lei după protestul din faţa Ministerului Sănătăţii. A fost deschis şi un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe pe numele celui care l-ar fi lovit pe un cameraman.  

Stegarul Dac a primit o sancţiuni de 1.500 de lei pentru că a pus în pericol viaţa sa, dar şi a celorlalţi manifestanţi. Nici organizatorii nu au fost ocoliţi de amenzi: jandarmii i-au luat în vizor pentru că nu au respectat programul şi modul de organizare al demonstraţiei.  

Circ la protestul AUR

Femeie: Aţi înnebunit, ce dracu aveţi?

Pe acelaşi subiect

Este momentul în care tensiunea escaladează. Urmează o confruntare corp la corp între protestatari şi forţele de ordine. "Ce o să ne faceţi voi, jandarmii? O să ne omorâţi? O să ne bateţi cu garduri?", strigă o femeie prin portavoce.

Între timp, aproape nevăzut, Stegarul Dac, protestar de serviciu de altfel, ajunge pe clădire. Victorios şi în aplauzele mulţimii. Are o misiune precisă. Protestatarul vrea să lase momentul de celebritate posterităţii printr-un live pe Facebook. Strategia naţională de vaccinare a fost şi pretextul protestului, organizat chiar in timpul dezbaterilor de la Minister.

Andreea Petrescu, reporter Observator: O echipă de negociatori care a urcat prin interior la etajul 1 în Ministerul Sănătăţii încearcă să-l convingă pe protestatar să coboare de pe clădire. E greu de convins. Mai ales că mulţimea îl încurajează să nu cedeze atât de uşor.

Scânteia scandalului din faţa Ministerului Sănătăţii

Scânteia scandalului s-a aprins de la un text din noul proiect de lege conform căruia copiii care nu sunt vaccinaţi, nu vor mai putea merge în colectivitate, în cazul unei epidemii, ca să nu se îmbolnăvească.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Ministerul Sănătăţii nu promovează în niciun fel obligativitatea vaccinării.

George Simion, preşedintele AUR: Nu susţinem că în momentul ăsta vaccinarea este obligatorie, dar nu vrem să devină.

"Chiar am văzut niște sloganuri afișate vaccinat egal intoxicat. Eu vă asigur că marea majoritate a celor care sunt aici, pentru că sunt multe persoane mai în vârstă, au fost vaccinate în copilărie, nu mi s-a părut că ar fi fost intoxicați. Cred că intoxicarea de care și pe care se bazează un partid poilitic", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

România rămâne țara cu a doua cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, după Bulgaria. Şi e pe ultimul loc în Europa privind încrederea populaţiei în vaccin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ce amenzi au primit antivaxxerii violenţi, care au protestat în faţa Ministerului Sănătăţii