Antena Meniu Search
x

Ce facem de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Ghidul târgurilor şi concertelor din Bucureşti. Vezi programul complet al paradei militare

Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 Decembrie 2017, va fi celebrată prin mai multe evenimente, manifestații, dar și tradiționala paradă militară. 

Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 Decembrie 2017, va fi celebrată prin mai multe evenimente, manifestații, dar și tradiționala paradă militară. 

SECTOR 3

Parcul Titan din Sectorul 3 va fi, de Ziua Națională a României, gazda unui eveniment sportiv destinat maratoniștilor, precum și a unui spectacol conceput pentru sărbătorirea celor 99 de ani de la Marea Unire.

Dimineața zilei de 1 Decembrie va începe în Parcul Titan la ora 9.00 cu evenimentul sportiv destinat pasionaților de mișcare ce vor participa la maraton. Evenimentul este parte a proiectului „Educație prin mișcare", finanțat de Primăria Sectorului 3.

Competiția, ajunsă în acest an la cea de-a VII-a ediție, se va desfășura în intervalul orar 9.00-15.00 și va avea următoarea structură:

- Maratonul 1 Decembrie, 42.2 km - start la 9.00

- Semimaratonul E.ON Flash, 21.1 km - start la 9:00

- Cursa Carrefour Park Lake, 11.1 km - start la 11.15

- Cursa fotoliilor rulante, 3.2 km - start la 12.30

- Cursa cetățenilor Sectorului 3, 3.5 km - Start la 12.45.

Începand cu ora 18,00, tot in Parcul Titan, seria evenimentelor va continua cu spectacolul „Titanum", al cărui concept a fost creat special pentru sărbătorirea celor 99 de ani de la Marea Unire. 

Desfășurat sub genercul „Pregătiți de Centenar", spectacolul va include tablouri succesive prin care publicului spectator i se vor prezenta momente cheie, definitorii pentru evoluția poporului român din ultimii 99 de ani, precum și elemente tradiționale, populare, biblioteca personalităților și industrializarea.

Spectacolul „Titanum" este realizat de Zoli Toth Project și în cadrul acestuia vor evolua 42 de artiști, precum Corul de Copii si Tineret Symbol, dirijat de Luminița Guțanu-Stoian, Ansamblul Rapsodia Carpaților, coordonator Cătălin Macrea, acompaniați de o orchestră de coarde și Alina Radu cu momente de dans contemporan. 

Zoli Toth va aduce pe scenă butoaie, cuve de inox, toacă și diferite instrumente din lemn, alături de tobe, marimba și vibrafon, vioară și violoncel, proiecții video speciale și un light design spectaculos. Invitatul special al serii este toboșarul Claudiu Purcarin. Accesul publicului la seria de evenimente prilejuite de Ziua Națională este liber.

SECTOR 4 

Spectacole de folclor, concerte, super show cu Horia Brenciu, foc de artificii şi tradiţionala fasole cu cârnaţi. Asta au pregătit organizatorii pentru cei care vor alege să sărbătorească anul acesta Ziua Naţională în "Orăşelul lui Moş Crăciun" din parcul Lumea Copiilor. O  petrecere românească în aer liber, de la care nu vor lipsi invitaţii surpriză, buna dispoziţie, asigurată de Mihai Mitoşeru şi cele mai gustoase bunătăţi de sezon.

Sărbătoarea va începe încă din prima parte a zilei, cu un spectacol dedicat folclorului românesc din toate colţurile tării, susţinut de renumiţi interpreţi de muzică populară şi de petrecere. Apoi, pe scenă vor urca unii dintre cei mai în vogă artişti ai momentului precum  Pepe, Andreea Bălan și Fly Project. 

Seara îi va aparține inegalabilului Horia Brenciu, care  alături de HB Orchestra, va susține un super concert timp de mai bine de o oră, pentru cei care vor alege să petreacă 1 Decembrie în "Orășelul lui Moș Crăciun".

Nici producătorii prezenți la Târgul de Crăciun nu se vor lăsa mai prejos. Pentru 1 Decembrie, aceștia vor pregăti un meniu tradiţional, din care nu vor lipsi fasolea cu cârnaţi și vinul fiert cu scorțișoară. Sărbătoarea se va încheia cu un spectaculos foc de artificii.

SECTOR 6 

În perioada 30.11.2017 - 24.12.2017, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Piețelor, organizează două târguri cu specific de iarnă, în Piața Drumul Taberei 1 și în zona Pieței Crângași, la intersecția Bd. Constructorilor cu Șos. Virtuții și Calea Crângași.

Din aceste locații vor putea fi achiziționate produse cu specific național: haine, obiecte lucrate manual, mâncare gătită după rețete tradiționale, dulciuri și alte bunătăți de casă.

Totodată, pe 1 și 2 decembrie 2017, între orele 17:00 și 20:00, vizitatorii Târgului de Crăciun de la Crângași vor avea parte de spectacole organizate de Centrul Cultural European Sector 6.

Programul artistic la Târgul de Crăciun din Crângași va fi următorul:

1 DECEMBRIE

17.00 - 20.00 - MC Marian Vasilescu,

17.05 - 17.25 - Rapsodia Carpaților -  ansamblu de dansatori,

17.30 - 18.20 - Dirijor Marian Alexandru, alături de instrumentiști din Ansamblul Ciocârlia, solist Nicolae Datcu și  dansatori

18.20 - 19.00 - Gina Matache, alături de Taraful său cu 7 instrumentiști,

19.00 - 20.00: - Rapsodia Carpaților - ansamblu de dansatori

- Andreea  Haisan - recital de muzică populară, acompaniată de instrumentiști.

2 DECEMBRIE 

17.00 -20.00 - MC Marian Vasilescu,

17.05 - 17.45 - Adrian Filip și Trupa Cazino,

17.50 -18.40 - Ionela Stăncioiu, recital de muzică populară, alături de violonistul Adrian Belu și alți 4 instrumentiști,

18.45 - 19.45 - Rapsodia Carpaților - ansamblu de dansatori, Ana Pătrășcioiu și Paul Ananie, recital de muzică populară, acompaniați de instrumentiști.

Cei mici se vor bucura de un carusel, dar și de alte surprize pregătite special pentru ei.

Târgurile de Crăciun din Sectorul 6 vor rămâne deschise până pe 24 decembrie 2017. De asemenea, parcurile din Sectorul 6 - Drumul Taberei, Crângași, Marin Preda, Tudor Vladimirescu, Drumul Taberei nr. 38, ANL Brâncuși, Păcii și locul de odihnă de la Piața Veteranilor - vor fi iluminate de sărbătoare.

Bucureştiul, iluminat festiv de sărbători, de Ziua Naţională

Primaria Municipiului Bucuresti da startul Sarbatorilor de Iarna, vineri 1 decembrie, de la Targul de Craciun al Bucurestiului, din Piata Constitutiei, de unde, la ora 19:10, se va aprinde si iluminatul festiv de sarbatori.

Peste 3 milioane de beculete de tip LED vor impodobi Capitala cu ocazia sarbatorilor de iarna, iar anul acesta traseul iluminatului festiv insumeaza  peste 33 de kilometri si cuprinde 59 de locatii din Bucuresti.

Vor fi decorate urmatoarele bulevarde:

- Bulevardul Magheru - Bd. Balcescu  (Pta Romana - Piata Universitatii); Bulevardul Bd. I.C Bratianu  (Pta Universitatii - Magazin Cocor); Bulevardul Unirii (de la Palatul Parlamentului pana la intersectia cu Mircea Voda); Piata Unirii, intersectie Bd. I.C. Bratianu - Bd. Corneliu Coposu-Magazin Unirea; Piata Universitatii; Piata Romana; Bd. Lascar Catargiu  (Pta Romana - Pta Victoriei); Bd. Regina Elisabeta (Calea Victoriei - Piata Universitatii); Bd. Regina Elisabeta (Calea Victoriei - Piata Kogalniceanu); Piata Victoriei;Calea Victoriei (Piata Victoriei - Splaiul Independentei); Bd. Aviatorilor (Pta Victoriei - Pta Charles de Gaulle); Bd. Kiseleff (Pta Victoriei - Pta Presei Libere); Arcul de Triumf; Piata Charles de Gaulle; Piata Presei Libere; Soseaua Bucuresti - Ploiesti; Fantana Miorita; Piata George Enescu; Centru Istoric; Piata Roma - Monument Lupoaica; Piata Constitutiei; Bdul Carol (Piata Universitatii - Pta Rosetti); Intrare Bucuresti  DN1; Bd Mihail Kogaliniceanu (Piata M Kogalniceanu - Piata Operei); Zona Ateneu + Nicolae Golescu; Parcare Universitate; Sos Bucuresti Ploiesti (Fantana Miorita - Bd Aerogarii); Sediul PMB - Bd Regina Elisabeta 47; Piata Garii de Nord.

In sectorul 2, luminitele ornamentale se vor aprinde la intrarea in Bucuresti Colentina-Urziceni; intersectie Sos. Colentina cu Dna Ghica; intersectie Sos. Colentina cu Sos. Stefan cel Mare (Bucur Obor); intersectie Calea Mosilor x bd. Dacia.

In sectorul 3, luminitele ornamentale se vor aprinde la intrarea in  Bucuresti A2; intersectie Mihai Bravu custr. Baba Novac; intersectie Bdul Unirii cu str. Traian; Rond Alba Iulia; Bdul Unirii (de la intersectia cu Mircea Voda pana la Rond Alba Iulia).

In sectorul 4, luminitele ornamentale se vor aprinde laIntrare Bucuresti Giurgiului; Intersectie Bdul Cantemir cu Bdul Marasesti; Intersectie Bdul Cantemir cu Bdul Sincai; Intersectie Eroii Revolutiei; Intersectie Sos. Oltenitei cu C-tin Brancoveanu; Dealul Mitropoliei.

In sectorul 5, luminitele ornamentale se vor aprinde laIntrare Bucuresti Alexandriei; Intersectie Calea Rahovei cu Sos.... Progresului; Intersectie Calea Rahovei cu Calea Ferentari; Intersectie Calea Rahovei cu str. Antiaeriana.

In sectorul 6, luminitele ornamentale se vor aprinde laintrarea in Bucuresti A1; intersectie Bdul Timisoara custr. Brasov; intersectie Bdul Iuliu Maniu cu Lujerului;intersectie Bdul Geniului cu Bd. Grozavesti si Bd. Iuliu Maniu; intersectie Bdul Timisoara cu Bdul Vasile Milea.

Peste 100 de căsuţe în Piaţa Constituţiei 

Targul de Craciun organizat de PMB prin creart, are loc in perioada 1 - 27 Decembrie, in Piata Constitutiei si reuneste o zona gastronomica variata cu produse specific romanesti, un targ de mestesuguri si produse traditionale cu peste 100 de casute, spectacole de muzica si dans din folclorul romanesc, concerte, precum si activitati interactive pentru intreaga familie: pationar in aer liber, carusel, ateliere creative si Casa lui Mos Craciun.

De asemenea, ca in fiecare an, scena din cadrul Targului de Craciun Bucuresti gazduieste numeroase spectacole de muzica si dans, sustinute de cei mai apreciati artisti din Romania, editia din acest an reunind peste 1.000 de artisti, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzicapopulara, cantareti folk, pana la trupe rock si pop: Loredana, Smiley, Andra, Directia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Orchestra Nationala„Valahia", Corul de Copii Radio, Orchestra „Mundi Colour", fiind doar cativa dintre artistii care vor anima atmosfera serilor de iarna la Targul de Craciun Bucuresti.

Targul poate fi vizitat in perioada 1-27 decembrie, zilnic, intre orele 10:00- 22:00.

Târgul de Sărbători - Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă

De asemenea, in ajun de mos Nicolae, Primaria Capitalei va invita la Targul de Sarbatori-Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna! Intre 5 si 17 decembrie, in Piata Victoriei, vizitatorii sunt sunt asteptati de cele mai premiate formatii ale elevilor bucuresteni, dar si de artisti renumiti: Gaska Zurli, Maria Dragomiroiu, Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Tandarica, Andra Gogan, Orchestra Nationala Valahia.

Programul paradei militare de 1 Decembrie în București

Cel puțin 3.500 de militari și experți din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații vor lua parte la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, vineri, 1 Decembrie 2017.

Parada militară va începe la ora 11:00, în Piața Arcul de Triumf din București, unde va fi așteptat și președintele României, Klaus Iohannis.

Aproximativ 350 de mijloace tehnice, blindate, mașini de luptă, lansatoare de rachete, elicoptere și avioane, militari din forțele terestre, din aviație și marină - participanții la parada militară din București vor avea ocazia să le vadă la defilarea de Ziua Națională a României, începând cu ora 11:00. Pe sub Arcul de Triumf vor defila peste 3.500 de soldați, cu drapele de luptă și blocurile de paradă. Coloana va mărșălui pe bulevardul Kisseleff, până la Piața Presei Libere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ce facem de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Ghidul târgurilor şi concertelor din Bucureşti. Vezi programul complet al paradei militare