Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce prevede MASTERPLANUL de transporturi, aprobat de Guvern. Câţi kilometri de AUTOSTRADĂ ne sunt promişi

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat, miercuri, că Guvernul a aprobat noul masterplan general de transporturi.

de Redactia Observator

la 14.09.2016 , 20:54

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a anunţat, miercuri, că Guvernul a aprobat noul masterplan general de transporturi.

Noul masterplan general de transporturi prevede construcţia a 6.800 de kilometri de drum, dintre care 1.500 de kilometri de autostradă şi 1.300 de kilometri de drumuri expres, precum şi modernizarea a 5.000 de kilometri de cale ferată, 15 aeroporturi şi 32 de porturi.

"Masterplanul analizează obiectivele majore ale sistemului naţional de transport şi constituie un instrument strategic de planificare a investiţiilor majore pentru obiectivele de transport la scară naţională. Masterplanul securizează practic construcţia a peste 6.800 de kilometri de drum, din care peste 1.500 de km de autostradă şi peste 1.300 de kilometri de drum expres", a spus ministrul.

Articolul continuă după reclamă

Buşe a precizat că în masterplan sunt cuprinse şi măsuri pentru modernizarea a 5.000 de kilometri de cale ferată, a 12 aeroporturi şi a 32 de porturi. Acest masterplan este o condiţie ex ante pentru accesarea de fonduri europene în transporturi şi infrastructură.

Potrivit documentului, vor fi cumpărate şi noi echipamente necesare infrastructurii din România.

Masterplanul va avea ataşat şi un plan separat de implementare a proiectelor, care va defini programul de eşalonare a investiţiilor.

Masterplanul a fost elaborat în colaborare cu instituţiile europene, a precizat ministrul Transporturilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » Ce prevede MASTERPLANUL de transporturi, aprobat de Guvern. Câţi kilometri de AUTOSTRADĂ ne sunt promişi