Antena Meniu Search
x

"Ce să fie? E un puzzle?" Un poliţist arată pe TikTok în cel hal au ajuns panourile de pe A3. Indicatoarele, furate ca-n codru

Vieţile oamenilor sunt puse în pericol şi de infrastructura proastă sau de lipsa indicatoarelor rutiere. Dacă în primul caz, putem da vina pe stat, în cel de-al doilea vorbim despre furturi. Căci da, se fură chiar şi semne de circulaţie, pe care hoţii ajung apoi să le vândă la fier vechi. Iar unde nu a furat omul, a furat natura. Aşa se apără Compania Naţională de Drumuri după ce, de luni bune, panourile informative de pe Autostrada Arad-Nădlac arată ca un puzzle. Anomaliile au devenit deja subiect de glume după ce unul dintre poliţiştii de la Serviciul Autostrăzi a început să posteze pe TikTok problemele găsite, în speranţa că ele vor fi şi remediate. 

de Daciana Cordoş

la 24.11.2022, 13:03

Vezi și

Judeţul Mehedinţi, ieşirea din comuna Bâcleş. Şoferii au o singură dilemă: trebuie să ghicească încotro merg. Nu ştiu câţi kilometri mai au până ajung la o anumită destinaţie sau ce localităţi urmează. În multe locuri indicatoarele rutiere nu există. Au fost furate cu zecile. Şi de pe o parte şi de pe cealaltă într-o curbă în loc de indicatoare mai găsim doar gropile în care au fost montate. "Şi se fură în continuare" se plâng localnicii.

"Avem aici un semn STOP. Imaginaţi-vă cât de periculoasă ar fi această intersecţie dacă nu am şti că este locul în care trebuie să oprim şi să ne asigurăm că intrăm în siguranţă pe drum." a relatat Cristina Oprea, reporter Observator.

Săptămâna trecută poliţiştii au descins în casa unui bărbat din localitatea Bălăciţa. Au găsit 39 de stâlpi de indicatoare ascunşi în curtea lui. Când nu sunt furate, semnele de circulaţie sunt vandalizate. "Acum sunt distruse toate. Majoritatea. Unele sunt sparte, unele sunt luate" povesteşte un localnic.

"Le folosesc să le lipească pe căruţe, pe atelaje, pe biciclete, pe remorci. În ultima perioadă putem spune că ne confruntăm mai mult cu distrugerea semnalizării rutiere şi ale mobilierului din parcări. Acesta a fost distrus ori prin incendiere, ori pur şi simplu rupt", a explicat Cristi Tudor, Direcţia Regională de Drumuri.

Pe acelaşi subiect

Nu e singurul judeţ unde s-a furat ca-n codru. Anul trecut, pe Drumul Athosului Românesc - o investiţie de 10 milioane de euro din judeţul Vâlcea - semnele de circulaţie au fost înlocuite de mai multe ori. 

"Oglinzile de semnalizare la intersecţii. Le-am montat deja şi de trei ori. O să montăm camere video pe tot drumul dacă am ajuns să păzim un drum de pe care se fură siguranţa circulaţiei. Trebuie să ne întrebăm foarte serios în ce lume trăim", a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea.

La fel de nedumeriţi sunt şi şoferii care ajung pe autostrada Arad-Nădlac, unde au început să dispară bucăţi din panouri. Un poliţist a postat filmuleţe cu panourile distruse pe TikTok: "Ce să fie? E un puzzle? Nuu, e un indicator. Vouă vă place cum arată? Mie nu-mi place cum arată."

"În urma aplicarii sancţiunii am văzut ca au început să se reabiliteze însă încă sunt bucăţi care lipsesc şi sunt de luni de zile demotate, lipsă, distruse şi sunt un real pericol. Pot induce în eroare şoferii şi pot crea accidente", a explicat Valer Kovacs, lider de sindicat Poliţia Autostrăzi. 

"Nu e în regulă, dar trăim în România, stiţi cum e. Totul e normal pentru noi", a reacţionat un şofer. "De fiecare dată când mă întorc acasă rămân uimit de dezordine, de lipsuri..." se plânge un alt şofer. 

După ce timp de 6 luni nu au mişcat un deget, cei de la CNAIR dau acum asigurări că indicatoarele vor fi înlocuite în această săptămână.  

"Tot din cauza accidentelor, a vântului puternic, a căldurii de peste vară sau a îngheţului de peste iarnă s-au degradat şi o parte din panourile antiorbire. La nivelul CNAIR s-a încheiat un acord cadru de furnizare a semnalizării verticale, elementele antiorbire se vor completa şi înlocui etapizat în funcţie de bugetul alocat şi de aprovizionare", a declarat Alina Sabou - purtător de cuvânt DRDP Timişoara. În plus, în unele zone, parapeţii sunt şi ei deterioraţi în urma accidentelor. Grav este că, în lipsa unor reparaţii, animalele sălbatice găsesc cale liberă spre şosea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » "Ce să fie? E un puzzle?" Un poliţist arată pe TikTok în cel hal au ajuns panourile de pe A3. Indicatoarele, furate ca-n codru