Antena Meniu Search
x

DENUNŢ INCENDIAR al lui Sebastian Ghiţă: Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat, marţi, la sediul Parchetului General pentru a se autodenunţa cu privire la fapte pe care susţine că le-ar fi făcut în anul 2012.

Deputatul Sebastian Ghiţă s-a prezentat, marţi, la sediul Parchetului General pentru a se autodenunţa cu privire la fapte pe care susţine că le-ar fi făcut în anul 2012.

Este vorba despre teza de doctorat a procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, susţinută la Universitatea de Vest din Timisoara în urmă cu mai mulţi ani, pentru care Sebastian Ghiţă anunţă că detine dovezi că reprezinta un plagiat, acoperit de la nivel guvernamental atunci când acest scandal a izbucnit pentru prima data.

Iată denunţul deputatului Sebastian Ghiţă în cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, potrivit antena3.ro:

„Domnule Procuror General,

Subsemnatul Sebastian Ghita, domiciliat in (...), doresc sa formulez urmatorul denunt vizand fapte de o gravitate exceptionala in care sunt implicati inalti functionari ai statului roman.

In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.

Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi.

Declar ca voi pune la dispozitia procurorului desemnat de catre dumneavoastra toate datele, documentele si informatiile care sa ateste modul in care s-a actionat pentru ascunderea adevarului privind plagiatul din cadrul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Sebastian Ghiţă

27.09.2016”.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, pe când făcea parte dintr-o Comisie a Consiliului Naţional de Etică, a falsificat un raport care arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » DENUNŢ INCENDIAR al lui Sebastian Ghiţă: Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi