Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce zici de o primă între 100 şi 300 de lei primită de la bugetul de stat? Toţi singaporezii care au cel puţin 21 de ani primesc bani din partea Guvernului

Cum ar fi să primeşti câteva sute de euro, drept "primă" pentru faptul că economia ţării a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere din ultimii 9 ani?

de Redactia Observator

la 20.02.2018 , 13:17

Cum ar fi să primeşti câteva sute de euro, drept "primă" pentru faptul că economia ţării a înregistrat anul trecut cea mai mare creştere din ultimii 9 ani?

Ei bine, n-am fi singurii pentru că în Singapore deja lucrul acesta se întâmplă.

Mai precis, pentru că Republica Singapore se aşteaptă la un excendent record pentru exerciţiul bugetar curent, fiecare cetăţean care are cel puţin 21 de ani va primi între 100 şi 300 de dolari singaporezi. Adică în jur de 180 de euro.

Articolul continuă după reclamă

Aceste sume vor fi plătite la sfârşitul anului şi vor costa Guvernul 700 milioane dolari singaporezi, adică aproximativ 430 de milioane de euro.

"Situaţia reflectă angajamentul pe termen lung al guvernului de a împărtăşi fructele dezvoltării cu cetăţenii singaporezi", a declarat ministrul de Finanţe Heng Swee Keat.

Pentru exerciţiul finaciar 2017, Singapore se aşteaptă ca excedentul bugetar să fie de 9,61 miliarde de dolari.

Reamintim că, anul trecut, economia României a avut cel mai puternic ritm de creştere graţie unui consum viguros.

Economia românească a crescut în 2017 cu 7%, faţă de 2016, cel mai mare avans din 2008 până în prezent.

România a cunoscut o euforie similară în 2007-2008, înainte de a traversa o gravă recesiune. Urmarea a fost o cură dură de austeritate cu tăieri de salarii de 25% şi un ajutor de urgenţă din partea FMI şi UE.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Ce zici de o primă între 100 şi 300 de lei primită de la bugetul de stat? Toţi singaporezii care au cel puţin 21 de ani primesc bani din partea Guvernului