Antena Meniu Search
x

Video Cea mai frecventă greşeală a victimelor hoţilor de buzunar din autobuze. Cine sunt călătorii care sunt ţintele ideale

Te urci cu portofelul în buzunar în autobuz şi cobori fără el. Hoţii fac legea în mijloacele de transport în comun din Bucureşti! Peste o mie de oameni reclamă, anual, că sunt jefuiţi la înghesuială. Numărul victimelor este însă, cel puţin dublu, pentru că mulţi păgubiţi nu mai fac plângere. O spun chiar politiştii care ne dau si sfaturi cum sa ne ferim. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 23.05.2024 , 20:43

La înghesuială, în tramvaie, autobuze şi troleibuze, este raiul hoţilor. Portofelele, bijuteriile, telefoanele şi tabletele sunt preferatele lor. Călătorii neatenţi riscă să se trezească fără bunurile de valore. 

"Aici la ghiozdan. Mi-a deschis ghiozdanul şi mi-a luat telefonul. N-am simtit nimic. Şi lanţul de la gât am văzut că l-au smuls unei femei, şi cerceii din ureche", a declarat o victimă.

La ce sunt atenţi hoţii

Vezi și

Cele mai multe furturi au loc la orele de vârf, când mijloacele de transport sunt aglomerate. Victimele hoţilor sunt călătorii care citesc şi nu sunt atenţi la ce se întâmplă în jurul lor şi cei care ţin obiecte de valoare în buzunarul din spate al pantalonilor sau în spaţiile laterale ale rucsacului. 

Pe acelaşi subiect

Mihai Mincu, Seriviciul de Analiza şi prevenire a Criminalităţii: Ar fi foarte bine să nu ţineţi  ghiozdanul în spatele dumneavoastră pentru că în  momentul în care este în spate, nu mai aveţi control asupra bagajului.  Tineţi-l întotdeauna în braţe, iar atunci când stati jos, tineti-l în poală. Atunci când sunteti in mijlocul de transport in comun ar fi foarte bine să nu stati pe telefoane.

Autobuzele sunt cele mai sigur mijloace

Aproape 1.700 de autobuze și troleibuze circulă prin Bucureşti. 80% au sisteme de supraveghere video, cu ajutorul cărora ar putea fi găsiţi hoţii.  

Cele mai sigure sunt autobuzele. În aproape 1.000 de astfel de vehicule, călătorii sunt monitorizaţi non-stop de camerele de supraveghere. În schimb, în tramvaiele vechi, sistemele de supraveghere lipsesc cu desăvârşire, ceea ce face ca mulţi dintre infractorii care acţionează în aceste mijloace de transport în comun să fie greu de găsit de politişti.

Din 1.000 de reclamaţii de furturi din buzunare în mijloacele de transport, doar 300 sunt rezolvate. Astăzi, însă, politiştii au reţinut doi bărbaţi acuzaţi că au furat geanta unei femei într-un tramvai şi că au făcut cumpărături cu cardurile ei bancare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Cea mai frecventă greşeală a victimelor hoţilor de buzunar din autobuze. Cine sunt călătorii care sunt ţintele ideale