Antena Meniu Search
x

Cea mai scurtă eclipsă de Lună

A fost eclipsă totală de luna astăzi pe Terra. Cea mai scurtă, însă, din secolul XXI. Doar cinci minute Luna a fost complet acoperită de Soare

Vezi și

A fost eclipsă totală de luna astăzi pe Terra. Cea mai scurtă, însă, din secolul 21. Doar 5 minute Luna a fost complet acoperită de Soare

Cel mai spectaculos moment a fost când a devenit sângerie. Fenomen care a dat naştere, în trecut, la numeroase superstitii. 

Cea mai scurtă eclipsă totală de Lună din acest secol a atras mulţimi de privitori, în zonele de unde fenomenul astral a putut fi vizionat.

Pământenii au avut ocazia să surprindă imagini spectaculoase cu satelitul natural al Terrei. Eclipsa totală s-a produs la ora 15.00, ora României, iar Luna a fost complet acoperită de conul de umbră al Pământului preţ de 5 minute.

Soarele luminează Pământul şi se formează o umbră şi pe măsură ce Luna este acoperită tot mai mult de această umbră pare că are culoarea roşie.

Potrivit profeţiilor biblice, Luna de culoare roşiatică marchează sfârşitul lumii şi a doua venire pe Pământ a lui Mesia. În trecut, se credea, de asemenea, că eclipsa totală de Lună anunţă o catastrofă globală. Eclipsa totală de lună a fost vizibilă din Australia, Japonia, China, din ţările Asiei de Sud-Est şi de pe Coasta de Vest a Statelor Unite.

Următoare eclipsă totală de Luna va avea loc pe 28 septembrie şi va fi vizibila inclusiv din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cea mai scurtă eclipsă de Lună