Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pinguini controversaţi la Ploieşti. Figurinele au stârnit revolta trecătorilor și au fost mutați!

de Redactia Observator

la 06.12.2017 , 18:09

Între reni, oameni de zăpadă şi Moş Crăciun, anul acesta, la Ploieşti, au apărut şi trei pinguini! Probabil, ca vestitori ai frigului, spun oamenii. Ai Sărbătorilor, în niciun caz. Figurinele au fost iniţial montate în centrul oraşului. La scurt timp însă, autorităţile au constatat că nu prea se încadrează în decor.

Ornamentele stradale de Crăciun de la Ploieşti au stârnit deja o întreagă dezbatere. Figurinele sunt luminate noaptea, dar prezenţa lor tot nu-i încântă pe mulţi dintre ploieşteni. Totuşi, unii încearcă să le găsească şi plusuri.

Prezenţa pinguinilor alb-albaştri a fost intens disputată pe reţelele de socializare. După ce au stat o vreme scurtă în centrul oraşului, în faţa palatului administrativ, au fost mutaţi înspre zona de nord, mai exact în Parcul Mihai Viteazul.

Vezi și

Raul Petrescu, Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti

Era un aflux de figurine 3D aici, în faţa primăriei Ploieşti, şi din acest considerent, alături de operatorul de iluminat public am luat aceasta decizie. Tocmai ca aceste figurine 3D să fie montate în mod proporţional, pe toată raza oraşului.

Locul celor trei pinguini buclucaşi a fost luat de caleaşca Moşului, în care ploieştenii se pot urca, filma şi fotografia. Elementul a existat şi anul trecut în decorul iluminatului festiv.

Montarea figurinelor a costat primăria 600 de mii de lei. Aceeaşi sumă va fi plătită şi pentru demontarea lor. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Pinguini controversaţi la Ploieşti. Figurinele au stârnit revolta trecătorilor și au fost mutați!