Antena Meniu Search
x

Cel mai mare maraton din România. 16 mii de oameni au alergat la maratonul internaţional Bucureşti

Emoţii şi multă adrenalină. Prin asta au trecut mii de oameni astăzi la cel mai mare maraton din România.

Vezi și

Emoţii şi multă adrenalină. Prin asta au trecut mii de oameni astăzi la cel mai mare maraton din România. Au venit în Capitală din toate colţurile lumii şi au alergat până la epuizare. Iar unii dintre ei au avut nevoie chiar şi de ajutorul medicilor pentru a trece linia de finish. Un poliţist român a încercat să-şi depăşească limitele şi să bată un record mondial. 7 minute însă l-au despărţit de intrarea în Guinness Book. 

Maratonul Bucureşti. O cursă lungă, plină de adrenalină, unde alergătorii au încercat să dea dovadă de cât mai multă rezistenţă. 

Pentru unii, traseul s-a terminat în braţele medicilor. Pe alţii însă, nimic nu i-a putut opri. Au alergat până la epuizare. 

Daniel Osmanovici: "Nu există greu atunci când te bucuri de alergare. Nu există greu. E frumos pentru că a fost atmosferă, traseul special pentru ăştia 10 ani, oamenii veseli. Alergarea este despre prietenie!"

Despre prietenie şi despre dorinţa de a încerca mereu lucruri noi. 

Dănuţ Cernat e agent de poliţie. Astăzi, în loc să-l găsin în misiune, l-am prins la maraton. Evident, îmbrăcat tot în uniformă. 

Dănuţ Cernat, poliţist: "Greu, ca un maraton. Prima parte a fost ok. Dar partea a doua, din păcate s-a terminat. Măcar am încercat. Totul e să încerci."

Să încerci şi să lupţi atunci când ai un vis. E regula aplicată şi de câştigătorul cursei din acest an, un atlet kenian. 

Duncan Cheruiyot Koech, câştigător: "A fost greu, dar sunt fericit să pot spune că sunt câştigător. Am început să alerg încă de când eram mic, de la 6 ani, încă din şcoala primară."

Maratonul a adunat în centrul capitalei 16 mii de oameni. 

Oana Năstase, organizator: "Avem peste o mie de turişti străini care vin să alerge în Bucureşti, cu ocazia maratonului. Şi dezvoltăm turismul sportiv. Un traseu care arată cele mai frumoase zone ale Bucureştiului."

Şi care a dat peste cap traficul din Bucureşti. Astfel că şoferii au fost nevoiţi să ocolească kilometri buni, doar pentru a-i lăsa pe concurenţi să se bucure de mişcare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cel mai mare maraton din România. 16 mii de oameni au alergat la maratonul internaţional Bucureşti