Antena Meniu Search
x

Gaudeamus, cel mai mare târg de carte din România și-a deschis porțile. Cu ce oferte își așteaptă editurile cititorii

Thriller şi ficţiune pentru părinţi, benzi desenate şi romane poliţiste pentru copii. Sunt cele mai căutate volume de la târgul de carte Gaudeamus, care s-a deschis astăzi şi care vine cu reduceri mari pentru cele mai populare titluri. Mirosul proaspăt de hârtie tipărită rămâne mai mult pentru nostalgici, pentru că foarte mulţi tineri preferă audiobook-urile şi cărţile digitale. Consumul online a crescut cu 10% în ultimul an. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 23.11.2023, 15:56

Gaudeamus, cel mai mare târg de carte din România și-a deschis porțile. Cu ce oferte își așteaptă editurile cititorii

Ficţiunea e lumea în care se pierd cei care iubesc cărţile. Fie că vorbim despre adulţi sau adolescenţi, portalul către alte lumi îi atrage cel mai mult pe cititori. 

Anda Robescu, editura Nemira: "Cititorii aleg zona de thriller, horror, science fiction, apoi, desigur, aleg ficţiune pentru o zi relaxantă. Un best seller acum, al lui Stephen King, o ia pe Holly şi o pune în noi aventuri."

Chiar dacă nu se încadrează în lista de lecturi pentru şcoală, copiii sunt fanii bestseller-urilor internaţionale.  

Matei Sâmihaian, editura Art: "Caută benzi desentate, caută continuări de serie cum e Jurnalul unui puşti, pentru adolescenţi avem un nou roman ilustrat, de Frank Miller, care este celebru în lumea benzilor desenate pentru Batman, se numeste Blestemata."

Pe acelaşi subiect

Discount-urile de 30 sau 40% îi atrag şi pe cei care caută idei pentru cadouri de  Moş Crăciun. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: "Un concept inedit pentru cadoul de Crăciun este acest mystery box, o cutie care conţine trei volume, dar nu ştii exact ce titluri se află în interior. Poţi alege însa tematica: în căutarea iubirii de Crăciun, ficţiune, thriller ori autori români contemporani."

Cât mai citesc românii?

În afara târgului de carte, suntem tot codaşi în Europa la citit. Barometrul cultural nu ne face cinste. Lectura digitală este însă un nou trend. 

Ruxandra Georgescu, editura Corint: "Ne e imposibil să alegem aşa că pe lângă cărţile pe care le trimitem deja în librării, avem parteneriate şi cu cele mai noi aplicaţii de carte online, e-book sau audio book. În utimii doi-trei ani există un interes din ce în ce mai mare."

Datele arată că în Capitală, de exemplu, 2 din 10 bucureşteni nu au fost la niciun eveniment cultural în ultimul an, iar unu din patru nu a citit nicio carte în ultimele 12 luni.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Gaudeamus, cel mai mare târg de carte din România și-a deschis porțile. Cu ce oferte își așteaptă editurile cititorii