Antena Meniu Search
x

UPDATE:Unul dintre arestatii in cazul tablourilor din Rotterdam ofera detalii importante

Ancheta privind furtul de tablouri din muzeul olandez Kunsthal arata ca tablourile ar fi fost arse de mama lui Radu Dogaru, unul dintre presupusii hoti

Vezi și

UPDATE: 15:00 Avocata lui Eugen Darie, unul dintre cei arestati, a dat declaratii complete despre cele sapte tablouri. "Clientul meu a declarat traseul acestora, le-a identificat, a dat informatii corecte, care sa conduca anchetatorii spre identificarea tablourilor si gasirea lor. Clientul meu a facut declaratii complete despre cele sapte tablouri", a spus Maria Vasii, la iesirea din sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, conform Mediafax.

Intrebata daca anchetatorii au informatii ca tablourile ar fi in Romania, Maria Vasii a spus ca acestea sunt date de ancheta si despre ele vor vorbi, la timpul potrivit, procurorii.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ( DIICOT ) au descoperit, in urma perchezitiilor efectuate la domiciliul femeii, ca cenusa provine de la cel putin un tablou ars. Expertizarea cenusii s-a facut la un laborator in materie de picturi care functioneaza in cadrul Muzeului National de Arta. "Cred ca hotii nu si-au imaginat valoarea reala pe care o detineau”, a declarat criticul de arta Alexandru Ghildus, intr-o interventie telefonica la Antena 3, care a adaugat ca acestia s-au speriat dupa ce furtul a fost mediatizat.

Pe 16 octombrie 2012, sapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin si Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam. Picturile faceau parte din colectia privata a Triton Foundation, a afaceristului Willem Cordia si erau asigurate pentru 18 milioane de euro. Tablourile au fost scoase din ramele in care se aflau si tinute o perioada in locuinta iubitei lui Dogaru, din localitatea Macin, Tulcea, „in pungi de un leu”, iar cand au vrut sa le vanda, hotii nu au stiut ce pret sa ceara pe ele.

Trei dintre suspecti - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie si Radu Dogaru - au fost arestati preventiv, la inceputul acestui an, de magistratii bucuresteni, iar iubita lui Dogaru a fost arestata in Olanda.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » UPDATE:Unul dintre arestatii in cazul tablourilor din Rotterdam ofera detalii importante