Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vieţi pierdute în subteran! Cele mai grave dezastre miniere din istorie

Cazul din Turcia nu este, din păcate, singular! De-a lungul timpului au avut loc accidente şi mai grave în minele din întreaga lume

de Redactia Observator

la 14.05.2014 , 11:14

 Cazul din Turcia nu este, din păcate, singular! De-a lungul timpului au avut loc accidente şi mai grave în minele din întreaga lume

China: 26 aprilie, 1942:

Este considerat cel mai tragic accident din istorie în domeniul minier. 1549 de persoane au murit. Benxihu Colliery era o mină din care se extrăgea fier şi cărbune, iar cei mai mulţi dintre muncitori erau sclavii japonezilor, nu erau hrăniţi, iar hainele erau din ce în ce mai puţine. O explozie de gaze şi cărbune a ucis 34% dintre ei, devenind cea mai mare deflagraţie minieră. Pentru a diminua pagubele materiale, japonezii au etanşat intrările, fapt ce a dus la moartea a unui număr atat de mare oameni, prinşi în capcana pământului. Timp de zece zile s-a lucrat la scoaterea cadavrelor, care au fost îngropate într-un cimitir comun.

Articolul continuă după reclamă

Cel mai grav dezastru minier din Europa este cel din Franţa, din anul 1906:

Peste 1.000 de mineri, inclusiv copii, şi-au pierdut viaţa pe 10 martie, în urma exploziei provocate de praful de cărbune în mina Courrieres, fondată în 1852. Era doar 06:30 dimineaţa. În prima oră, aproximativ 600 de mineri au reuşit să ajungă la suprafaţă, deşi sufereau arsuri grave. 20 de zile mai târziu, avea loc un miracol: un grup de 13 supravieţuitori au fost găsiţi într-o galerie blocată.

Mitsubishi Hojyo (1914) :

Accidentul minier din 15 decembrie a provocat 687 de decese, fiind cel mai grav din Japonia. Acesta a fost cauzat de o explozie de gaze de la mina situată în insula Kyushu. Fumul gros şi defectarea liftului către exterior au făcut ca cei din pământ să piară sufocaţi.

Senghenydd, Marea Britanie (1913):

Explozia a avut loc la mina universală Senghenydd din zona Glamorgan (Ţara Galilor) pe data de 14 octombrie 1913. 439 de mineri au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon. Totul a pornit de la aprinderea gazului de mină de la scânteile electrice.

Coalbrook, Africa de Sud:

21 ianuarie 1960 avea să rămână în istorie ca cel mai mare accident minier din Africa de Sud. Colapsul a 900 de piloni de susţinere ale tunelurilor a provocat moartea a 500 de oameni. Peste 400 de mineri au reuşit să se salveze trecând printr-un puţ înclinat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Vieţi pierdute în subteran! Cele mai grave dezastre miniere din istorie