Antena Meniu Search
x

Video Cele mai multe accidente mortale din 2022, provocate din vina pietonilor. Pe locul 3 sunt bicicliștii

România rămâne în topul țărilor europene care numără cei mai mulți morți pe șosele. În acest an poliţiştii au constatat câteva schimbări îngrijorătoare. Vina pentru cele mai multe accidente mortale o poartă pietonii. Potrivit statisticilor, şoferii vin şi ei tare din spate. Bicicliştii sunt pe locul 3 la indisciplina în trafic.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 28.12.2022, 19:27

Vezi și

Războiul între şoferi şi biciclişti pare fără sfârşit câtă vreme trebuie să-şi împartă drumul. De parcă nu era îndeajuns, pietonii sunt şi mai indisciplinaţi.                   

Şoferiţă: Sunt mulți care nu respectă regulile de circulație. Câteodată se cred automobile, câteodată pietoni.

Şofer: E dificil să îi ocolești...

Reporter: Pietonii și bicicliștii respectă regulile în trafic?

Pe acelaşi subiect

Şofer: Aș spune că mai mult nu...

Bogdan Dinu, reporter Observator: În aproape 20% din cazuri, accidentele au la bază indisciplina pietonilor. Şi bicicliștii sunt adesea vinovați, consideră autoritățile. Din totalul accidentelor din 2022, aproape 12% au fost provocate de aceștia. Dacă tragem linie şi adunăm, mai bine de 400 de pietoni şi de bicicliști şi-au pierdut viaţa în accidente de circulație în acest an.

Când sunt prinși de polițiști că traversează neregulamentar, pietonii găsesc rapid scuze

Când sunt prinși de polițiști că traversează neregulamentar, pietonii găsesc rapid scuze. De obicei aceleași - graba sau neatenția.

Aurel Moraru, specialist circulație: Mai folosește telefonul, mai are și alte preocupări, mai are și căști pe urechi și nu aude niciun fel de zgomot. Își mai aduce ceva aminte. Și cei care sunt în funcții foarte importante nu respectă. Avem un videoclip cu primarul Capitalei care traversa în fugă cu copilul în brațe prin loc nepermis, neasigurat...

La rândul lor, bicicliștii dau vina pe lipsa infrastructurii, spun că sunt obligaţi să circule printre mașini pentru că nu au benzi speciale.

Biciclist: Merg pe stradă cu șoferii. E periculos, dar ce să fac?

Biciclistă: Am emoții de fiecare dată când merg cu copiii pentru că îmi doresc să fie în siguranță. Mi-e frică la mașini, mi-e frică la tot felul de treceri unde mașinile virează la stânga, la dreapta...

Capitala are doar 30 de kilometri de piste pentru biciclete. Primăria Capitalei a alocat peste 43 de milioane de lei pentru extinderea a patru trasee ce se întind pe 48 de kilometri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cele mai multe accidente mortale din 2022, provocate din vina pietonilor. Pe locul 3 sunt bicicliștii