Antena Meniu Search
x

Video Celebru infractor român, prins din greşeala de poliţie. O femeie s-a trezit cu el dormind pe bancheta din spate

Un român căutat de trei ţări după ce a reuşit o evadare ca-n filme, a fost găsit in Cluj dormind, într-o maşină lăsată descuiată. Individul de 28 de ani ar fi coordonat o grupare mafiotă uriaşă care a traficat peste 36 de mii de migranţi şi ar fi câştigat sume colosale: peste 150 de milioane de euro. Culmea, bărbatul este nepot de preot. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 13.05.2022, 19:15

Vezi și

Individul şi-a construit, într-un an şi jumătate, o reţea formată din cel puţin 200 de cărăuşi. Cetăţeni din Africa şi Asia plăteau 4.000 de euro fiecare pentru a ajunge ilegal în Austria. Migranţii erau trecuţi graniţa pe jos, apoi mergeau cu taxiuri şi camionete închiriate. În octombrie, doi migranţi au fost găsiţi morţi la graniţa cu Austria. Poliţia a spus că transportul ar fi fost făcut chiar de liderul grupării. Atât de versat în nelegiuiri, rom\nul a fost prins luna aceasta în localitatea Floreşti din Cluj, din greşeală.

Alex Prunean, reporter Observator: Bărbatul a fost prins întâmplător pe această stradă. O femeie care îşi uitase peste noapte maşina descuiată, l-a găsit dimineaţă dormind pe bancheta din spate şi a anunţat poliţia. Pentru că era incoerent şi nu a cooperat, a fost imobilizat şi dus la secţia de poliţie. 

Infractorul a fost prins în timp ce dormea în maşină

Aşa au aflat că este căutat de poliţia din România, Austria şi Ungaria. Ultima dată a fost capturat în Letonia, dar a reuşit să evadeze ca-n filme. S-a plâns de probleme de sănătate şi a fugit din spital. Poliţiştii l-au căutat inclusiv acasă la partenera lui în Sarasău, Maramureş. Au găsit în curte 27 de maşini pe care le-au sigilat.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Suspectul se numeşte Nicu Gabriel Codruţ Oprişan. Este nepotul stareţului din Maramureş, acuzat de curând de o refugiată din Ucraina că a încercat s-o seducă. Preotul spune că nu a mai vorbit de mulţi ani cu tânărul, fiul fratelui său.

Părintele Agaton: Are părinţi. Eu nu mă bag. Eu am drumul meu, al mănăstirii.

36.000 de migranţi traficaţi. 150 de milioane de euro câştigaţi. Este, pe scurt, bilanţul activităţii grupării conduse de român. 

Gerhard Braunschmidt, director Oficiul Investigații Criminale din Burgenland: Începând cu anul 2021, în zona de frontieră au fost descoperite mai multe furgonete care transportau de fiecare dată circa 30 de persoane pe care le traficau. Acestea erau duse și cazate în zona de sud a Vienei.

Insp. principal Cătălin Rusu, ofiţer de presă Poliţia de Frontieră: Poliţiştii de frontieră români s-au implicat în caz începând cu luna iunie a anului trecut.

Suspectul a fost încarcerat la Gherla pentru a-şi ispăşi o pedeapsă mai veche, de 6 ani, la care se vor adăuga, cel mai probabil, şi alte pedepse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Celebru infractor român, prins din greşeala de poliţie. O femeie s-a trezit cu el dormind pe bancheta din spate