Antena Meniu Search
x

Cerbul care a murit pe stradă, în Câmpulung Moldovenesc, se împrietenise cu localnicii: ”Era blând”

Moartea unui cerb a impresionat o comunitate întreagă din Câmpulung Moldovenesc. Animalul care obişnuia să coboare după hrană în oraş se împrietenise cu oamenii. Braconierii, însă, l-au împuşcat şi l-au abandonat în pădure.

De Redactia Observator la 20.10.2019, 22:20
Sursa foto: Facebook/Neculai-Marcel Flocea Vezi și

Moartea unui cerb a impresionat o comunitate întreagă din Câmpulung Moldovenesc. Animalul care obişnuia să coboare după hrană în oraş se împrietenise cu oamenii. Braconierii, însă, l-au împuşcat şi l-au abandonat în pădure. Cu ultimele puteri, cerbul s-a târât până la porţile oamenilor, cerşind parcă ajutor. N-a mai putut fi salvat. Autorităţile îi caută acum pe braconieri.

Imaginile cu cerbul, aşteptând parcă ajutor în faţa porţilor unor case din Câmpulung Moldovenesc, sunt înduioşătoare.

Fotografiile făcute de Neculai-Marcel Flocea, un localnic, impresionat de suferinţa animalului, au fost postate pe o reţea de socializare, unde au provocat un val de reacţii.

”L-am văzut acum o săptămână. Era rănit, slab, de-abia se ţinea pe picioare. I-am dat eu nişte mere, o doamnă de aici i-a dat nişte cartofi”, dezvăluie o localnică.

Cerbul fusese împuşcat de braconieri şi a umblat rănit, timp de două săptămâni, prin pădure.

NECULAI-MARCEL FLOCEA, localnic: El nu avea un comportament de animal sălbatic normal. Probabil că a găsit mai multă încredere în localnici şi în comunitate, decât în primejdiile din pădure.

”Am dat telefon la 112, că nu ştiam ce să fac. De la pompieri a zis să stau în preajma telefonului c-o să mă sune cineva. Şi intr-adevăr a venit un pădurar dar mare lucru n-a făcut că el s-o speriat şi o fugit”, spune o bătrână.

Cerbul devenise mascota acestui cartier din Câmpulung Moldovenesc. Pentru că era liniştit, localnicii au prins drag de el. I-au pus chiar şi un nume – Deia - şi îl aşteptau zilnic cu mâncare.

VALENTINA COCÂRLĂ, localnică: Venea aşa, mai făcea câte o tură, intra în livadă, mai mânca nişte mere după care iar pleca.

”De vreo doi ani şi ceva venea, dar era blând, mergea şi pe stradă, mai ales prin curte pe la vecini, era obişnuit şi cu câinii”, spune un localnic.

NECULAI-MARCEL FLOCEA, localnic: Probabil că şi starea asta de vedetă i-a dăunat, pentru că s-a găsit cineva care l-a împuşcat, n-a putut să-l recupereze şi evident, fiind un act ilegal, n-a mai mers să-l şi caute.

Rana a fost atât de gravă încât animalul n-a mai avut salvare.

CORINA DUMITRAŞ, IPJ Suceava: Autorităţile competente au dispus împuşcarea cervitei care prezenta o urmă de împuşcare mai veche pentru că reprezenta pericol pentru cetăţeni. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de braconaj.

Sfârşitul cerbului i-a îndurerat pe localnicii care au scris comentarii pe Facebook, în amintirea lui.

”Am plâns! am plâns după el!”, spune un bătrân.

"Avusese însă naivitatea sã se încreadă în oameni! Un vânător autentic n-ar face, in ruptul capului, aşa ceva!", spune un mesaj pe Facebook.

Oamenii din zonă s-au obişnuit cu animalele sălbatice care coboară din pădure, în căutarea hranei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cerbul care a murit pe stradă, în Câmpulung Moldovenesc, se împrietenise cu localnicii: ”Era blând”