Antena Meniu Search
x

34 de cetățeni străini, descoperiți într-un TIR, printre cutii de vopsea. Încercau să iasă din țară prin Vama Nădlac

Polițiștii de frontieră arădeni au prins 34 de cetățeni străini, solicitanți de azil, care încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-un TIR printre cutii de vopsea.

de Redactia Observator

la 06.03.2019, 12:44

TIR cu cetățeni străini, descoperit în Vama Nădlac
34 de cetățeni străini stăteau înghesuiți în TIR, printre cutii de vopsea - Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră arădeni au prins 34 de cetățeni străini, solicitanți de azil, care încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-un TIR printre cutii de vopsea. Şoferul avea destinaţia Germania.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, pe data de 6 martie, în jurul orei 1.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota - judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 62 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în România.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, 34 de persoane, dintre care douăzeci şi unu de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, zece femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani şi trei minori, cu vârste cuprinse între 5 luni şi 13 ani”, se arată în comunicat.

În urma cercetărilor, la sediul Poliției de Frontieră, s-a stabilit că grupul era format din cetăţeni irakieni, sirieni, pakistanezi, respectiv din Bangladesh, Myanmar şi India, solicitanţi de azil în România.

Potrivit news.ro, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 34 de cetățeni străini, descoperiți într-un TIR, printre cutii de vopsea. Încercau să iasă din țară prin Vama Nădlac