Antena Meniu Search
x

Cherhanalele, pline până la refuz în a doua zi de Crăciun. De la cât porneşte o porţie de ciorbă, la malul mării

O mare de lume la malul mării! Sau chiar în mare, pentru că unii - localnici sau turişti - au considerat că trebuie să profite la maximum de căldura de afară. Şi pe faleza Cazinoului a fost aglomeraţie. Iar la fel - şi în cherhanale. După o masă la care au combinat cele mai grele preparate din carne de porc, platourile cu peşte şi fructe de mare au venit la fix. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 26.12.2023, 20:09

Vezi și

Cherhanalele au fost pline, aşa că servirea a trebuit să fie cât se poate de rapidă.

Client: De la icre, afumătura, midia, chifteluţe. Şi un pahar de vin alb, ca să meargă după Crăciun.

Andreea Filip, reporter Observator: Pentru cei care vor să încerce un altfel de meniu, mai uşor, bucătarii au pregătit ciorbă acră de peşte, dar şi un platou cu fructe de mare: midii, calamari, rapane sau creveţi.

Aperitivele pescăreşti pornesc de la 30 de lei platoul, dar pot ajunge şi la 80 de lei, în timp ce, pentru o porţie de ciorbă la malul mării, turiştii plătesc aproximativ 30 de lei.

Pe acelaşi subiect

Bucătăreasă: Azi avem saramuri de crab, de somn tefal pe plită cu mămăligă, peştele prăjit Zărgan, Starvid, midii din marea neagră. De toate pentru toţi. Aici avem un var prăjit cu mămăligă şi mujdei.

Pentru cei care vor să dea o fugă la mare şi după petrecerea de Revelion, cherhanalele au pregătit un meniu special pentru 1 ianuarie.

Matei Datcu, patron restaurant: Peşte, perişoare de peste, storceag şi mai facem şi ceva din pui, o ciorbă de pui pentru cei care nu mănâncă peşte.

Patronii cherhanalelor îi aşteaptă pe turişti şi de Revelion

Patronii restaurantelor pescăreşti care au ţinut deschis în zilele Crăciunului se felicită.

Matei Datcu: La noi e şi tradiţie. Tot timpul deschidem în prima zi de Crăciun. Şi soare, turiştii. Ştiam că o să vină la mare. Deci am deschis. Şi, uite! Cred că am tras lozul câştigător, că e full.

A fost superaglomerat şi pe faleză. Iar pentru o plimbare cu barca, oamenii au stat la coadă. Azi, în Constanţa, temperaturile au depăşit 20 de grade.

Bărbat: Foarte frumos. Nu mă aşteptam ca în a doua zi de Crăciun să fie atât de cald încât să stau în tricou.

De vreme frumoasă au avut parte şi turiştii care şi-au petrecut Crăciunul la munte. Însă doar la întoarcerea spre casă. Pe 23 decembrie, pe drumul spre zonele montane, fie a nins, fie vântul a bătut cu forţa unui uragan. Furtuna Pia s-a dezlănţuit asupra României. Pe Valea Prahovei, între Predeal şi Azuga, sute de şoferi au rămas blocaţi în drumul spre vacanţă. Vremea rea s-a mai domolit abia în prima zi de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cherhanalele, pline până la refuz în a doua zi de Crăciun. De la cât porneşte o porţie de ciorbă, la malul mării