Antena Meniu Search
x

Video Chiliile mănăstirii Nucet din Dâmboviţa, arse din temelii. Cinci măicuţe au reuşit să scape ca printr-un miracol

Un incendiu de mari proporţii a cuprins, noaptea trecută, chiliile de la mănăstirea Nucet, din Dâmboviţa. Cele cinci măicuţe care locuiau aici au reuşit să iasă la timp şi au scăpat nevătămate. A existat însă temerea că focul ar putea ajunge la biserica veche de lemn din apropiere, un monument istoric.  A fost nevoie de 30 de pompieri pentru ca flăcările să fie limitate. 

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 10:45

Vezi și

Incendiul a izbucnit în jurul orei 21:00, într-o magazie aflată în spatele chiliilor şi s-a extins rapid către acoperiș, iar apoi către întreaga clădire. Înauntru se aflau cinci măicuțe care au reuşit să iasă rapid din imobil. 

Bărboiu Luisa, primar comuna Nucet: Eu am primit un telefon de la maica stareţă. Şi, efectiv, striga că a luat mănăstirea foc. A zis că, probabil, o lumânare. Sau, Dumnezeu ştie! Că nu şi-a dat nici dumneaei seama. 

Imediat au fost mobilizate toate forţele de intervenţie, iar autorităţile au pornit către mănăstire.

Corneliu Ștefan, presedintele consiliului județean Dâmbovița: Am făcut tot ce se poate pentru a localiza incendiul. În momentul de faţă situaţia este sub control şi în perioda următore vom lua toate măsurile pentru a reface chiliile care au luat foc. 

Pe acelaşi subiect

Din fericire, nu au existat victime

Preot: Nu avem măicuţe rănite, nu avem victime de niciun fel. Avem un alt corp de chilii în care maicile vor putea să stea. 

Claudia Gilia, prefect Dâmbovița: Toate forţele sunt mobilizate. Sunt deja 6 echipaje prezente aici de la pompieri care intervin. 

Gabriel Gătej, purtător de cuvânt ISU DB: Este afectată o suprafaţă de peste 500 de metri pătraţi. Obiectivul principal al intervenţiei a fost izolarea flăcărilor şi protejarea bisericii din lemn care este în imediata vecinătate.

Intervenţia pompierilor a fost extrem de dificilă și a durat mai bine de trei ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Chiliile mănăstirii Nucet din Dâmboviţa, arse din temelii. Cinci măicuţe au reuşit să scape ca printr-un miracol