Antena Meniu Search
x

Lovitură pentru Rusia! China vrea să anexeze teritorii ruseşti

Conform Rusinfo, citat de deschide.md, conducerea partidului chinez a decis să adopte tactica Rusiei în anexarea teritoriilor statelor străine

Deputatul Sun Wan Han a înregistrat un proiect de lege, în ultima sesiune a Congresului Naţional al Poporului, care simplifică modul de aderare a teritoriului unui stat străin la Republica Populară Chineză.

Conform noului proiect, acest lucru poate fi efectuat şi în absenţa unui tratat internaţional dacă:

- acel teritoriu organizează un referendu, în care aderarea la China primeşte aviz pozitiv

- este prezentă o adresare a autorităţilor legitime ale acelui teritoriu, prin care aderarea este solicitată guvernului cinez

"Procedura de aderare va fi următoarea: iniţiatorul ofertei face o adresare către preşedintele Chinei, iar acesta informează şi se consulă cu Congresul Naţional al Poporului şi cu guvernul Chinei. În cazul unui acord comun, este prezentat un proiect de lege constituţională privind primirea teritoriului statului străin în Republica Populară Chineză, care defineşte statutul şi alte probleme legale", a spus Wan Han.

Conform recensământului din 2002, în Federaţia Rusă locuiesc 34.577 de etnici chinezi. Nimeni nu cunoaşte însă numărul real al imigranţilor chinezi în Rusia, acesta variind între 200.000 şi 2 milioane! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Lovitură pentru Rusia! China vrea să anexeze teritorii ruseşti