Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul polar a adus zăpezi de un metru în România, iar ce e mai rău urmează. Pe litoral au fost valuri de 5 metri

Ciclonul polar răvăşeşte jumătate de ţară: zăpezi de un metru, viscol de 70 de kilometri la oră şi polei. Iarna a dat peste cap traficul pe şosele, dar şi în aer. În Buzău şi Vrancea mai multe drumuri au fost închise, iar pe altele şoferii au rămas blocaţi din cauza camioanelor răsturnate de vânt. Meterologii spun că vortexul îşi va arăta adevărata forţă în această noapte.

de Redactia Observator

la 27.01.2023, 19:39

Vezi și

Iarna s-a abătut cu furie în sudul şi estul ţării. Pe drumul naţional care leagă Buzău de Brăila, mai multe TIR-uri s-au răsturnat şi au ajuns pe câmp din cauza vântului puternic. Şoferii au avut de înfruntat viscolul şi poleiul. Vântul a bătut atât de tare încât oamenii abia se puteau ţine pe picioare. 

Tot în Buzău, 20 de maşini au rămas blocate între localităţile Han Ovidiu şi Casota. Drumarii nu şi-au făcut treaba, o recunosc chiar şefii judeţului. 

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău: Mie îmi place să recunosc, cam nepregătiți cam peste tot, și pe drumurile naționale. Au intervenit mai greu. 

Şoferii şi-au putut continua drumul abia după ce un utilaj al primăriei le-a venit în ajutor. Şi în localitatea Corbu şoferii au rămas prizonieri între troiene.

Pe acelaşi subiect

Ciclon polar în România. Drumul European 85 a fost închis după ce mai multe camioane au derapat.

Pentru a evita astfel de accidente, pe DN22, între Valea Râmnicului şi Brăila, poliţiştii au restricţionat circulaţia camionelor care au peste 3,5 tone. Şi în judeţul Vrancea, pe drumul care leagă localităţile Jitia şi Vintileasca, nouă maşini au rămas blocate în nomeţi. Zăpada măsoară un metru. Şi aici poliţiştii au închis drumul care leagă localităţile Măicăneşti şi Ciorăşti din cauza vizibilităţii scăzute şi viscolului puternic. 

Pe un drum din Bistriţa-Năsăud un bărbat de 51 de ani şi-a găsit sfârşitul. A derapat şi nu a mai putut controla maşina, a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un alt autoturism condus de o femeie de 39 de ani. 

Paul Rodilă, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud: Conducătoarea auto şi un pasager din autoturismul acesteia au fost raniti si ulterior transportaţi la spital. 

Au fost cozi kilometrice şi pe şoseaua care leagă oraşul Piteşti de Vâlcea, după ce două TIR-uri au derapat şi au îngreunat circulaţia. În localitatea Morăreşti, traficul a fost blocat mai bine de şase ore şi s-a circulat pe un singur sens. Imaginile de pe o cameră de bord au surprins momentul în care o maşină ajunge direct în şant, pe Valea Jiului. Mai mulţi şoferi au oprit să le acorde ajutor victimelor. 

Vremea rea le-a jucat feste șoferilor din toată țara. Accidente, copaci și stâlpi rupți

Două autoturime şi o dubă s-au ciocnit violent. Un copil de doi ani şi un adult au fost răniţi. O maşină a rămas înfiptă în poziţie verticală, după ce a derapat de pe carosabil în judeţul Suceava. Şoferul a scăpat ca prin minune cu viaţă. 

Pe strada Azuga, din Ploieşti, un stâlp de electricitate s-a rupt, iar în cădere a tras după el firele de curent. În două locuinţe oamenii au rămas prizonieri şi au aşteptat două ore intervenţia echipelor de electricitate. Șoferii au avut de înfruntat alte probleme. S-au împins unii pe alţii ca să iasă din parcări. 

Andre Voloșevici, primar Ploiești: Dorm unii, habar nu au. Eu recunosc și ridic mâna în momentul în care administrația locală greșește, acum s-a greșit. Rău. Notă 5.

Şi oraşul Sinaia a rămas fără electricitate mai bine de o oră, după ce un copac a căzut peste linia de înaltă tensiune. În Padeş, Gorj, o maşină în care se aflau trei oameni s-a răsturnat. Şoferul nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum. Victimele au ajuns la spital cu răni uşoare. 

La Rânca, ninge viscolit încă de noaptea trecută, iar poliţiştii au amplasat mai multe filtre.

Diana Speretoiu, reporter Observator: Ca să poată continua drumul în acest punct șoferii au fost nevoiți să trag pe dreapta și să-și monteze lanțurile antiderapante. 

Ninsori şi vânt de peste 70 de kilometri pe oră şi în judeţul Braşov. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: În pasul Brătocea, la 1.263 de m altitudine, ninge viscolit. Iar traficul rutier pe Drumul Naţional 1A este o întreagă aventură în egală măsură cu deszăpezirea acestei şosele. 

Vântul puternic a închis porturile de la malul mării

Andreea Filip, reporter Observator: Marea este foarte agitată, valurile au în larg şi 4-5 metri înălţime, iar vântul suflă la rafală cu 60 de km pe oră. Aşa că toate porturile sunt închise, manevrele vor fi reluate când vântul se va domoli.  

Până duminică dimineaţă judeţele Buzău şi Vrancea, precum şi zona înaltă a Munteniei sunt sub cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol. Jumătate de ţară este sub cod galben. Începutul săptămânii viitoare se anunţă mult mai liniştit în sudul şi în estul ţării, dar ninsorile se vor muta în Ardeal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ciclonul polar a adus zăpezi de un metru în România, iar ce e mai rău urmează. Pe litoral au fost valuri de 5 metri