Antena Meniu Search
x

Un băieţel din Iaşi, care a murit într-un teribil accident, a salvat cinci vieţi! O tânără mamă şi un copil de 5 ani au acum o nouă şansă la viaţă

Un copil de cinci ani, care avea nevoie disperată de un transplant de rinichi, a primit o nouă şansă la viaţă. Alţi patru bolnavi au fost salvaţi.

Vezi și

Un copil de cinci ani, care avea nevoie disperată de un transplant de rinichi, a primit o nouă şansă la viaţă. Alţi patru bolnavi au fost salvaţi, pentru că părinţii unui băieţel din Iaşi au luat cea mai grea decizie.

La nici o săptămână de la accident, copilul a intrat ieri în moarte clinică. După ce familia şi-a dat acordul, echipele de medici din ţară au fost chemate pentru a preleva organele ce puteau fi transplantate. 

Medicii au recoltat rinichii, ficatul şi corneea. Unul dintre rinichi şi corneea au rămas la Iaşi, iar cel de-al doilea rinichi şi ficatul au ajuns la Bucureşti.

De dimineaţă, medicii de la Institutul Fundeni au intrat în sala de operaţie. 

O întreagă echipă de medici şi asistente a luptat ore în şir pentru a face o minune aşteptată de o familie din Constanţa mai bine de 11 ani.

Cea care a primit ficatul este o femeie de 38 de ani, care aproape că nu mai spera să trăiască o viaţă normală. Soţul ei i-a stat alături. Acum speră să petreacă sărbătorile ca o familie normală, alături de fiica lor de 18 ani. 

Operaţia a durat 7 ore şi a fost al 47-lea transplant realizat în acest an. Din păcate, este un număr de 3 ori mic decât în urmă cu 4 ani. 

Rinichiul de la Iaşi a fost transplantat unui copil de cinci ani, care face dializă de la vârsta de 3 săptămâni. Iar cel de la Bucureşti va ajunge la o femeie de 55 de ani. Operaţia a început în această seară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un băieţel din Iaşi, care a murit într-un teribil accident, a salvat cinci vieţi! O tânără mamă şi un copil de 5 ani au acum o nouă şansă la viaţă