Antena Meniu Search
x

Video Cine este italianca de 55 de ani, membră a grupării mafiote 'Ndrangheta, care a adus în România metoda "Devil's Pizza" de a jefui bancomate

Mafia italiană, implicată în jafurile din bancomate în România. O femeie care ar face parte din temuta grupare mafiotă 'Ndrangheta a fost prinsă în flagrant în timp ce arunca în aer un bancomat la Constanţa. Asta la numai două săptămâni după ce a urmat acelaşi scenariu la ATM-urile din Castelu şi Mamaia. Azi noapte o italiancă şi un român au fost prinşi în flagrant.

De Cornelia Crîşmaru la 29.11.2022, 19:20
Vezi și

Explozia puternică a zguduit centrul Constanţei. La ora trei dimineaţa bancomatul din clădirea Pavilionului Expoziţional a sărit în aer. Locul arată ca după bombardament: geamuri sparte, bucăţi de perete spulberate şi tavanul pe jumătate prăbuşit.

Este scenariul aproape identic din urmă cu doar zece zile când, la Castelu, un alt bancomat în care erau 100 de mii de lei a fost distrus. Hoţii n-au apucat să ia banii atunci, aşa că aseară au repetat isprava. În spatele jafurilor care au speriat estul ţării sunt un român de 48 de ani şi o italiancă de 55 de ani. Femeia ar fi membră a temutei grupări mafiote 'Ndrangheta.

Andreea Filip, reporter Observator: În momentul în care au auzit bubuitura puternică, în puterea nopţii, paznicii care se aflau în interior au sunat la 112. Au ieşit şi au încercat să-i prindă pe hoţi. În zadar, aceştia au reuşit să fugă.

Andreea Ambroze, IPJ Constanţa: Au reuşit să fugă cu un autoturism, însă au fost depistaţi în scurt timp de către poliţişti. au fost imobilizaţi.

Pe acelaşi subiect

Aveau în maşină 90 000 de lei. Şi poate că ar fi reuşit să scape dacă nu ar fi fost filaţi de poliţişti. Paznicii din clădire nu i-au auzit pe hoţi montând explozibilul.

Spargere de bancomate în Constanța. Cine sunt cei doi infractori, obişnuiţi să dea lovitură după lovitură

Katia Sanginesi ar învăţat modul de operare de la una dintre cele mai sângeroase mafii din lume, N'Drangheta, o grupare din Calabria, sudul Italiei care se ocupă cu trafic de cocaină, asasinate la comandă şi spălare de bani. Timp de doi ani, banda de spărgători din care făcea parte femeia a pus pe jar autorităţile din Peninsulă. Acum, a adus reţeta jafurilor din bancomate şi în România.

Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator: Katia Sanginesi face parte dintr-o grupare suspectată în Italia de cel puţin patru jafuri. Doar în două au reuşit să plece şi cu bani. Modul de operare este extrem de similar cu cel din Constanţa. Aici, metoda se numeşte: "marmota".

Mai precis, indivizii foloseau un dispozitiv artizanal din metal, echipat cu o tijă subţire, pentru a introduce explozivi în automat. La noi, acelaşi mod de operare a fost botezat Devil's Pizza.

Amedeo Consales, colonel carabinieri: Imaginați-va o lopata mică și îngusta, cu o înălțime de mai puțin de 1 cm, de metal, are un mâner care este împins printr-o rețea și introdus cu forța in interiorul distribuitorului de bani, are o siguranță lungă care permite declanșarea de la distanță, deci în siguranță pentru cei care operează, apoi explozia provoacă spargerea bancomatului.

'Ndrangheta controlează 80% din piața de cocaină din Europa

Organizaţia criminală N'Drangheta, din care face parte Katia Sanginesi, controlează 80% din piața de cocaină din Europa.

Simone di Meo, expert în mafia italiană: Este singura mafie italiană prezentă pe cinci continente. E posibil ca mai multe persoane, afiliate la 'Ndrangheta, pe lângă activităţile proprii: trafic de droguri, crimele, cămătăria să fi decis să-şi rotunjască conturile şi să facă astfel de fapte. E posibil ca aceste grupuri organizate, aparţinând de 'Ndrangheta, cele care comit astfel de fapte, să se mute dintr-o ţară în alta. Aşa cum au lovit în România, pot lovi în Ungaria, apoi se mută poate în Austria, apoi în Franţa, Germania, se întorc în Italia.

Ar fi depăşit în cruzime şi putere până şi gruparea siciliană Cosa Nostra. În ultimii ani, România a fost legată prin numeroase personaje şi afaceri de mafia calabreză.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cine este italianca de 55 de ani, membră a grupării mafiote 'Ndrangheta, care a adus în România metoda "Devil's Pizza" de a jefui bancomate