Antena Meniu Search
x

Cine sunt cei doi suspecţi care au aruncat în aer două bancomate din Constanţa. Femeia ar face parte din temuta grupare 'Ndrangheta

Două bancomate au fost aruncate în aer în Constanţa în mai puţin de două săptămâni. Poliţia a reuşit să reţină doi suspecţi după ce aceştia au dat a doua "lovitură".

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.11.2022, 10:49

Cine sunt cei doi suspecţi care au aruncat în aer două bancomate din Constanţa. Femeia ar face parte din temuta grupare 'Ndrangheta

Un bancomat instalat la Pavilionul expoziţional din Constanţa a fost aruncat în aer în această dimineaţă, 29 noiembrie, iar suspecţii sunt aceeaşi care au aruncat în aer bancomatul din Castelu, tot în judeţul Constanţa pe 18 noiembrie. După acea primă "lovitură", poliţia i-a pus sub filaj pe cei doi suspecţi care au fost arestaţi acum.

Potrivit poliţiei din Constanţa, "echipa" de hoţi este formată din două persoane, un bărbat şi o femeie: Apostol Gheorghe Calin, în vârstă de 45 de ani, respectiv Sanginesi Katia, în vârstă de 55 de ani. Cei doi sunt bănuiţi că ar fi comis fapte similiare şi în Italia, iar femeia ar fi membră a temutei grupări 'Ndrangheta.

Cine e Katia Sanginesi?

Katia Sanginesi este născută în 1967 şi are domiciliul declarat în Roma. Potrivit presei italiene, aceasta ar face parte dintr-o grupare specializată în astfel de furturi. Banda din care ar face parte Sanginesi e formată din 7 persoane, 6 dintre acestea fiind reţinute de poliţia italiană, inclusiv soţul femeii.

Pe acelaşi subiect

Conform poliţiei italiene, gruparea ar fi dat şase atacuri la bancomate din Avellino, Benevento şi Roma în perioada iulie 2020 - ianuarie 2021. Pe lângă furt calificat şi daune provocate băncilor şi oficiilor poştale atacate, membrii gruprii mai sunt acuzaţi de asociere la un grup infracţional specializat în fabricarea de explozibil şi transport de bunuri furate.

Bancomat, aruncat în aer în Castelu

Pe 18 noiembrie, poliţia a fost alertată după ce un bancomat instalat chiar lângă sediul Primăriei şi al Poliţiei Locale din localitatea Castelu, a fost aruncat în aer. Atunci, au fost alertate şi trupele SRI pentru că nu se ştia cu exactitate ce tip de explozibil s-a folosit.

Poliţiştii au reuşit să-i identifice pe cei care au comis fapta şi i-au pus sub filaj. Acum, după ce au comis aceeaşi faptă în decurs de mai puţin de două săptâmăni, oamenii legii i-au reţinut pe cei doi. Cei doi hoţi sunt acum audiaţi şi, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi va fi emisă şi cererea de arest preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cine sunt cei doi suspecţi care au aruncat în aer două bancomate din Constanţa. Femeia ar face parte din temuta grupare 'Ndrangheta