Antena Meniu Search
x

Cine este primul pacient din România infectat cu noua mutaţie Covid

România înregistrează primul caz confirmat de infecţie cu noua tulpină Covid, o mutaţie mult mai agresivă, din punct de vedere al transmiterii virusului. Este vorba despre o tânără de 27 de ani, din Giurgiu, care nu a călătorit în străinătate.

De Cristian Ionescu la 08.01.2021, 16:16
O tânără de 27 de ani, prima româncă infectată cu noua mutaţie Covid - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Tânără din Giurgiu, prima persoană confirmată cu noua mutaţie Covid

Noua tulpină de SARS-Cov-2, mult mai contagioasă, a fost confirmată şi în România, la o tânără pacientă testată la Matei Balş. DSP a declanşat imediat o anchetă epidemiologică pentru a depista cu exactitate cum şi unde s-a infectat tânăra.

Pacienta s-a prezentat duminică, 3 ianuarie, pentru testare, apoi a plecat acasă. Nu avea gust, nici miros şi prezenta dureri musculare. În ziua imediat următoare, la testul tinerei au apărut suspiciuni de infectare cu noua mutaţie şi s-a demarat secvenţierea.

Tânăra are 27 de ani, este din Giurgiu şi nu ar fi călătorit în străinătate, unde ar fi existat posibilitatea de a contracta noua tulpină de coronavirus. Ea spune că nu a părăsit localitatea şi nici nu s-a plimbat pe undeva.

Specialiştii cred că noua mutaţie de Covid-19 este prezentă de mai mult timp pe teritoriul României.

Noua tulpină a virusului, mult mai contagioasă

Un raport al Departamentului de Sănătate britanic arată că noua tulpină de Covid nu pare să fie mai periculoasă şi nu cauzează forme mai severe ale bolii. Dar, pentru că este mult mai contagioasă, există riscul ca sistemele sanitare să fie copleşite în următoarele săptămâni şi luni.

Noul studiu publicat de Public Health England arată că cei care au fost infectaţi cu noua variantă nu prezintă un risc crescut de reinfectare şi că rata de mortalitate nu a fost mai mare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cine este primul pacient din România infectat cu noua mutaţie Covid