Antena Meniu Search
x

Video Cine este şoferul vinovat de tragedia din Bulgaria în care au murit trei români. Supravieţuitorii au nevoie de consiliere psihologică

Viteza prea mare, ignorarea regulilor și infrastructura proastă ar fi cauzele accidentului din Bulgaria în urma căruia 3 români au murit. Iar situația nu ar fi nouă. Mai multe camere de supraveghere din Bulgaria i-au surprins în ultimii ani pe șoferii companiei de transport conducând haotic.

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 20:51

Vezi și

Cu imaginile puse la dispoziție de un ONG din țara vecină, bulgarii fac acum anchetă. Între timp supraviețuitorii români primesc consiliere psihologică în spital, pentru a reuși să treacă peste cele întâmplate.

Acesta nu este primul accident provocat de către şoferii companiei

Accidentul care a şocat trei ţări vine ca urmare a unui șir lung de reguli încălcate. Stau mărturie imaginile de pe camerele de supraveghere publicate de organizația non-guvernamentală European Transport Policy Center. Un autocar al aceleiaşi companii de transport este filmat în timp ce circulă în viteză pe mijlocul şoselei în Bulgaria.

Diana Rusinova, European Transport Policy Center: „Probabil vorbim despre șoferul care depășise limita legală de viteză. Am identificat autocare ale acestei companii care depășesc limita impusă de lege... Conduc foarte periculos. Al doilea motiv este infrastructura.”

Pe acelaşi subiect

Mai mult, în urmă cu un an, pe 29 iulie 2021, un autocar al aceleiaşi firme a fost implicat într un accident grav la Veliko Târnovo. Atunci, autocarul companiei a fost aruncat în afara drumului, după ce a intrat în coliziune cu o altă mașină în care se aflau trei persoane. Din fericire, însă, nimeni nu a fost rănit.

Diana Rusinova, European Transport Policy Center: „Am identificat un accident similar în urmă cu un an, cu aceeași companie, doar cu alt autobuz, în Veliko Tărnovo.”

Şoferul care a produs accidentul era de origine turcă

Autocarul implicat în accidentul de sâmbătă era condus prin rotaţie de un şofer turc şi de unul român. La volan în momentul impactului era şoferul turc. El a fost arestat imediat după accident. Autorităţile bulgare se temeau că ar putea părăsi ţara.

Apropiat al șoferului român: „Fiind echipaj din două persoane, unul avea simț de conducere ziua, unul noaptea. Șoferul român dormea pe scaunul din spate, de altfel... Nici nu a avut nimic, ca să zic așa.”

Între timp, starea celor cinci români aduși cu elicopterele SMURD în țară începe să se îmbunătățească.

Cei cinci răniţi au fost vizitați astăzi de ministrul Sănătății

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Este stabilă, sigur că sunt monitorizați îndeaproape pentru că trei dintre cei cinci pacienți sunt internați la terapie intensivă. Unul dintre ei are leziuni minore dat trebuie totuși reechilibrați din punct de vedere medical. Toți pacienții sunt conștienți, sunt cooperanți.”

Supravieţuitorii accidentului vor avea nevoie de consiliere psihologică, pentru a putea să depășească trauma

Trei români şi un turc au murit în accidentul de sâmbătă. La bordul autocarului se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Cine este şoferul vinovat de tragedia din Bulgaria în care au murit trei români. Supravieţuitorii au nevoie de consiliere psihologică