Antena Meniu Search
x

Video Cine este Valentino, tânărul care a înjurat un şofer fără să ştie că erau "mascaţii" în dubă. A fost reţinut pentru ultraj

Imaginile cu un tânăr din Constanţa, care a înjurat un şofer în trafic fără să ştie că la volan era un "mascat", au devenit virale în ultimele zile pe paginile de internet din România. Pietonul pus pe scandal a picat însă în propria plasă, când din dubă au coborât brusc mai mulţi agenţi de la trupele speciale. Protagonistul scenelor ce par desprinse din filme este Andrei Valentin Șerban, zis Valentino, un bărbat în vârstă de 32 de ani care n-ar fi la prima confruntare cu poliţiştii. 

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 21:04

Un bărbat din Constanţa, care a crezut că toată strada este a lui, a primit o lecţie neaşteptată - a ajuns, încătuşat, la poliţie. A traversat la întâmplare, departe de zebră, şi l-a înjurat pe şoferul care îl avertizase că a fost imprudent. La volan era, însă, un poliţist care ducea în misiune mai mulţi colegi de la trupele speciale. Pietonul a făcut scandal până când agenţii s-au considerat ameninţaţi şi au reacţionat. 

"Se credea smardoi!" Filmul incidentului din Constanţa

Scandalul a avut loc pe bulevardul Tomis – una dintre cele mai circulate artere din centrul Constanței. În imaginile postate de un martor pe TikTok, un pieton imprudent pare să aibă o dispută aprinsă cu șoferul mașinii cu geamuri fumurii prin fața căreia tocmai a traversat neregulamentar. Nu trece mult timp, ușile se deschid brusc și din vehicul coboară șoferul și doi polițiști mascați. "Au claxonat, au ieşit, i-au zis: Du-te pe trecere, nu merge pe aici. Şi el a început să-i înjure, să-i scuipe, aşa. Se credea smardoi. Că îşi ia telefonul, că sună, că cunoaşte, că face", spune Bogdan, martor.

După ce au coborât din maşină şi au discutat cu tânărul nervos, poliţiştii au crezut că s-a calmat şi au plecat. Când a văzut că se îndepărtează, bărbatul şi-a regăsit curajul. Tânărul a intrat într-un restaurant și a continuat să înjure polițiștii. Ameninţaţi, poliţiştii l-au scos cu forţa din restaurant pe bărbatul recalcitrant şi l-au încătuşat. Scandalagiul a fost urcat rapid în duba poliției. "Da, l-au lovit. Dar l-au lovit după ce a înjurat", povesteşte Narcis, martor.

Pe acelaşi subiect

Tânărul a fost reţinut pentru ultraj. Nerespectarea uniformei este pedepsită sever în România. Ultrajul poate aduce la 7 ani de închisoare.

"După ce a fost emis mandat de aducere de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța și în urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore a individului care a adresat amenințări și injurii "mascaților" sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ultraj și a infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Constanța. De asemenea, a fost sancționată contravențional, în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 7000 de lei, femeia de 34 de ani care înjura pe filmarea apărută în spațiul public", transmite vineri seară, Sindicatul Europol.

Cine este "Valentino", tânărul care s-a pus rău cu poliţiştii

La secție, polițiștii și-au dat seama că individul de 32 de ani este o cunoștință mai veche a lor: amprentele lui erau în baza de date. "În cauză s-a constituit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj", a declarat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Valentino este o figură cunoscută în zonele pe care le frecventează. În luna noiembrie a anului 2020, a fost atacat cu un pistol cu bile de cauciuc pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța. Agresorul era atunci Gabi Matyas, care a rănit astfel doi oameni. Ulterior, Valentino a fost condamnat la 1 an și 5 luni de închisoare, de către magistrații Tribunalului Constanța. La finalul anului 2020, a fost implicat într-un alt scandal în trafic, unde s-a lăsat cu bătaie şi ameninţări cu cuţitul. Nu-i lipsesc din palmares nici scandaluri cu topoare şi bastoane telescopice, când situaţia putea degenera dramatic.

Noi imagini de pe Bd. Tomis. Reacţia Europol

Sindicaliştii Europol au publicat, miercuri seară, imagini de la scandalul provocat de bărbatul din Constanţa care a ameninţat luptătorii SAS aflaţi în misiune. Bărbatul şi femeia care-l însoţea au strigat injurii şi ameninţări până când Valentino a fost urcat în dubă.

În videoclipul publicat, miercuri seară, de Sindicatul Europol, care are un minut şi 38 de secunde, se vede cum bărbatul, extrem de agitat, strigă către luptătorii SAS. O femeie încearcă să-l potolească şi chiar se aşează între el şi poliţişti. Bărbatul ameninţă întruna şi înjură. Poliţiştii se retrag către dubă, dar bărbatul continuă să-i ameninţe: ”Las că vă aranjez eu!”.

Poliţiştii revin şi-l pun la pământ pe bărbat, în urletele femeii care-l însoţea. Şi aceasta a început să înjure agenţii. După scurt timp, bărbatul este urcat în duba care pleacă. ”De Ziua Internaţională a Femeii, acest păcălici ne arată cât este de important să ai o femeie în viaţa ta. Nu neapărat pentru a o iubi şi preţui, ci pentru a te folosi de ea ca paravan să nu ajungă poliţiştii la tine după ce ai strigat după ei (...) Aşa că stimabile doamne şi domnişoare, mare atenţie la păcălicii şi măscăricii din preajma voastră”, au transmis sindicaliştii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Incidentul amintește de isprava celebrului Spartacus din Rahova, autointitulat "Idolul fetelor". În toiul pandemiei de COVID, i-a provocat pe polițiști pe Facebook. Dădea o petrecere și nu a crezut că oamenii legii vor veni să îi aducă aminte că este obligat să respecte regulile de izolare. După ce polițiștii au răspuns invitației, un Spartacus ceva mai potolit, cu un ochi vânăt, și-a cerut scuze într-o română aproximativă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cine este Valentino, tânărul care a înjurat un şofer fără să ştie că erau "mascaţii" în dubă. A fost reţinut pentru ultraj