Antena Meniu Search
x

Video "Cine greșește, plătește!" Măsura luată de autoritățile din Brașov, disperate că turiștii parchează pe interzis și paralizează traficul

Atenţie, se ridică maşini! Dacă plănuiţi o escapadă în Braşov aţi face bine să respectaţi legea sau să puneţi bani serioşi deoparte. Aproape 1.000 de lei costă recuperarea maşinii parcate pe interzis. Practic, turiştii nu mai pot lăsa autoturismele pe avarii mai mult de 5 minute. Transportul în comun sau lăsarea maşinii la periferie ne-ar putea scuti de neplăceri în vacanţă, este replica autorităţilor locale.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 17.10.2023, 18:16

Vezi și

Asemenea soartă o vor avea, de azi înainte, tot mai multe maşini din Braşov. În special din Centrul istoric, sufocat de turiştii care paralizează traficul. Autorităţile au trecut la regula celor 5 minute.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: În prima etapă doar face fotografii, după alte 5 minute mașina de ridicări poate interveni. Mașina e ridicată, transportată la locul de depozitare, după care șoferul și-o poate ridica de acolo. Dacă o face în primele 12 ore plătește o taxă de 1.000 lei după care taxa crește cu fiecare zi în care mașină stă acolo.

Timpul, măsurat din momentul în care șoferii sunt prinși de polițiști

Dacă şoferii pleacă însă la timp, vor scăpa doar cu o amendă şi puncte de penalizare. Timpul se măsoară din momentul în care turistul este prins pe picior greşit de către poliţist.

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov: Obiectivul nostru e să nu ne mai confruntăm cu situații în care diverși șoferi fără respect față de ceilalți, dincolo de cel față de lege, blochează anumite artere. Trebuie de la un punct să învățăm și noi că în orele de varf s-ar putea să nu ai un loc de parcare și atunci e preferabil să-ți lași mașina mai departe fie să vii pe jos, fie cu transportul în comun.

Localnic: Teoretic cine greșește plătește. Oamenii merg pe ideea că cine are bani își plătește amenda și nu-l interesează de regulile pe care ar trebui să le respectăm cu toții.

Ce alternative au șoferii care nu știu unde să își lase mașina

Ce alternative avem?

Claudiu Loghin, reporter Observator: Dacă totuși am ajuns cu mașina în zona centrală a orașului, parcarea supraetajată din spatele meu e cea mai bună opțiune, iar reperul e simplu: e exact lângă Spitalul Militar din Brașov. Parcarea are 306 locuri, suntem la miezul zilei și 43 dintre ele sunt disponibile la această oră. Costul e de 3 lei pe oră.

Sistemul de ridicare a maşinilor parcate ilegal este funcţional şi în staţiunea Poiana Braşov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Cine greșește, plătește!" Măsura luată de autoritățile din Brașov, disperate că turiștii parchează pe interzis și paralizează traficul