Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt cele două victime ale accidentului aviatic din Suceava. Avionul de mici dimensiuni fusese cumpărat de doar 10 zile

O nouă tragedie aviatică în România, de data aceasta în județul Suceava. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, aseară, pe un teren agricol aflat în apropierea aerodromului din Frătăuți.

de Angela Bertea

la 12.09.2022, 10:35

Vezi și

Din păcate, unul din cei mai cunoscuți instructori din zbor din România, dar şi un arhitect din Suceava au murit pe loc. Ultimul, fratele fostului ministru al Educației Cristian Adomniței, era proprietarul avionului şi lua ore de zbor. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional! 

Cine sunt cele două victime ale accidentului aviatic din Suceava

Angela Bertea, reporter Observator: Avionul de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe acest câmp, la aproape 3 km de Aerodromul Frătăuţi. La momentul impactului, aeronava s-a rupt în mai multe bucăţi.

Un cioban aflat în zonă a văzut cum s-a petrecut totul şi a sunat imediat la 112.

Pe acelaşi subiect

Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava: În momentul în care am ajuns la faţa locului, aeronava era prăbuşită la pământ, iar două persoane erau în afara acesteia. Din păcate, ambele cu leziuni incompatibile cu viaţa.

Este vorba despre bucureşteanul Marcel Iliese, unul din cei mai cunoscuți instructori din zbor din România, locotenent comandor în rezervă. Avea 58 de ani şi fusese de-a lungul carierei pilot militar și de linie, dar şi pilot de elicopter, şi era considerat unul dintre cei mai experimentați piloți din România. Mai mult, Marcel Iliese instruia mai multe grupe de piloţi la Suceava.

În stânga s-ar fi aflat Bogdan Adomniței, un arhitect cunoscut în Suceava, în vârstă de 42 de ani, fratele fostului ministru al Educației, Cristian Adomniței, şi fost președinte al Consiliului Județean Iaşi. Pasionații de zboruri spun că nici Adomniței nu era începător, având licență de zbor de ceva vreme. Cert este că avionul pe care îl pilota era de foarte puțină vreme pe mâna sa. Îl cumpărase în urmă cu 10 zile, iar ieri lua ore de zbor de la Marcel Iliese. Aeronava de mici dimensiuni este înmatriculată în Letonia și era destinată scopului recreativ.

Alin Găleată - ISU Suceava: Avionul s-a prăbuşit pe un teren arabil şi, practic, de la şosea 4 km am fost nevoiţi să-i parcurgem pe un drum aproape impracticabil.

Ieri, județul Suceava s-a aflat sub cod galben de vreme rea. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava va stabili dacă natura a fost cauza producerii acestei tragedii.

Localnic: Am auzit maşini, nu ştiau cum să ajungă aici. Au întors, au luat-o pe alte drumuri.

Din păcate, nu este singurul accident aviatic din ultima perioadă, în care au fost implicate aeronave de mici dimensiuni. Pe 26 martie, un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în comuna Târgşoru Vechi, Prahova, pilotul decedând pe loc. Iar pe 27 august, o aeronavă de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea Letca Nouă, din Giurgiu, două persoane fiind găsite fără suflare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cine sunt cele două victime ale accidentului aviatic din Suceava. Avionul de mici dimensiuni fusese cumpărat de doar 10 zile