Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt interlopii care au făcut răscoală în Capitală și au strigat mesaje de ameninţare la adresa ţării. Polițiștii nu le pot face nimic

Interlopii au trecut la un alt nivel: au făcut "răscoală" pe un câmp din Capitală cu furci, topoare şi cazmale şi au aruncat cu mesaje de ameninţare la adresa ţării. Nota de plată a fost "simbolică", dar poliţiştii se plâng că nu le pot face mai mult, noile legi sunt de partea infractorilor.

de Bogdan Ocnaru

la 06.07.2021, 19:26

Vezi și

Cu furci, topoare, săbii şi bâte de baseball fluturate sfidător în aer şi cu strigături de manele a pornit "revoluţia interlopilor". Sărbătoarea s-a dat în cinstea şefului de clan Petre Gemaru, finul temutului Nuţu Cămătaru. S-a trecut şi la ameninţări nemaiauzite până acum:

Revolta se învaţă de mic aşa că mulţi şi au adus şi copiii la chef. Petrecerea a avut loc în Bucureşti, pe un câmp de la marginea oraşului şi a fost transmisă, cum altfel, în direct pe facebook. 

Despre ei, poliţiştii spun că strâng fier vechi şi trăiesc din asta. Sunt şi câţiva proxeneţi, care ar obliga femei să se prostitueze pe şoseaua de centură a Capitalei. Muzica s-a auzit atât de tare, încât au sunat la poliţie chiar şi oameni care locuiesc în blocurile din depărtare. Până au ajuns poliţiştii, săbiile şi topoarele intraseră în pământ. Le-au scos din nou după ce oamenii legii au plecat, iar petrecerea a continuat. A fost nevoie de o armată de poliţişti cu întăriri- mascaţi şi jandarmi-  ca să oprească totuşi petrecerea ilegală.

Tânăr: Era târziu. Era târziu, nu ştiu cât era. Cu muzică, petreceri. Au venit mascaţii. I-a trimis acasă, le-a spus să nu mai asculte muzică, nu e voie.

Pe acelaşi subiect

Chemaţi la audieri, interlopii au avut şi o explicaţie.

Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Din primele date reultă ipoteza că persoanele ar fi dorit să înregistreze un videoclip. 

Sindicaliştii atrag atenţia că astfel de petreceri vor deveni o obişnuiţă după ce legile s-au schimbat şi sunt mult mai permisive cu cei care poartă arme albe. 

Cosmin Andreica, preşedinte Sindicat Europol: Vorbim despre o sfidare pe care o generează aceste tipuri de grupuri și aceste imagini. Din perspectiva cetățeanului care le privește, în primul rând simte nesiguranță, neputință și o frustrare pentru că există asemenea comportamente în societate.  

Petre Gemaru nu e la prima sfidare faţă autorităţi şi de lege

Aşadar, poliţiştii au mâinile legate. În afară de cei 16.000 de lei cu care i-au amendat, nu au avut ce să le facă, deocamdată. Potrivit ultimelor modificări ale Codul penalui, pedepsele pentru cei care poatră arme albe au fost reduse la jumătate, de la 2 ani la un an. Dar asta doar dacă armele sunt folosite la adunări publice, meciuri, spectacoale sau în mijloace de transport în comun. Iar pentru ameninţările la adresa ţării, potrivit legii, interlopii riscă cel mult o amendă până în 5.000 de lei pentru defăimare.

Petre Gemaru, cel care a dat petrecerea, nu e la prima sfidare faţă de lege şi autorităţi. Din spatele gratiilor, unde a ajuns pentru omor şi violenţe, a postat pe Facebook mai multe poze din celulă şi din curtea închisorii, singur sau cu alţi tovarăşi. Nu se ştie cum a reuşit: introducerea de telefoane mobile nu e permisă, ba chiar se şi pedepseşte. Tot cu închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cine sunt interlopii care au făcut răscoală în Capitală și au strigat mesaje de ameninţare la adresa ţării. Polițiștii nu le pot face nimic