Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. Cum s-a produs accidentul cu 21 de morți de lângă Veneţia. Tragedia putea fi evitată cu ușurință

Anchetă în Italia, după un accident cu 21 de morţi şi 15 răniţi în apropiere de Veneţia, pe un drum parcurs şi de mulţi români. Un autobuz plin cu turişti a ieşit de pe şosea, s-a prăbuşit de pe podul pe care mergea şi a luat foc. Tragedia putea fi evitată, cred localnicii, dacă parapetul de protecţie nu ar fi fost vechi şi ruginit. Atenţie, urmează imagini care pot afecta emoţional. 

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 20:27

Vezi și

Momentul prăbuşirii a fost filmat de camerele de supraveghere din zonă. Autobuzul trece pe lângă alte maşini aparent fără nicio problemă. Apoi dispare brusc - cade de pe pod. Atunci s-a auzit un zgomot puternic, ca de explozie, şi, imediat după, ţipete de ajutor, povestesc localnicii. 

  • Michele Di Bari, prefectul de Veneţia: Un accident care nu a iertat pe nimeni, nici măcar copiii. Sunt doi copii morţi. 

Autobuzul electric, cu aproape 40 de oameni la bord, se îndrepta spre un camping din zona Veneţia. La un moment dat, scăpat de sub control, începe să vireze dreapta, trece prin parapetul de protecţie şi se prăbuşeşte în gol mai mult de 10 metri. Rupe liniile de electricitate şi cade pe linia de cale ferată de sub pod. În acel moment, bateriile care alimentau motorul au luat foc. Flăcările au cuprins rapid tot autobuzul.

  • Martor: Mamă, ce dezastru! Uitaţi ce e acolo!
Pe acelaşi subiect

Accident cu 21 de morți lângă Veneția, în Italia. Autorităţile au declanşat planul de urgenţă

Toţi medicii de gardă din zonă au fost mobilizaţi. Primii salvatori care au ajuns la locul accidentului au apelat şi la trecători. Doi tineri au sărit imediat în ajutorul lor. 

  • Martor: Mama plângea. Când am scos-o, a spus în engleză: "Fata mea, ajutaţi-mi fata". Fetiţa era sub mama ei. Am scos-o pe mamă, apoi pe fetiţă. 

70 de pompieri au stat la locul tragediei până la două dimineaţa. Au oprit cu mare greutate flăcările. Bateriile litiu-ion ale maşinilor electrice sunt greu de stins, pot să ardă şi 24 de ore. 

  • Mario Luongo, şeful pompierilor din Veneţia: Am încercat să stingem focul din autobuz, am extras persoanele cât de repede am putut, dar, aşa cum aţi văzut, pe unele le-am scos de acolo după o oră de muncă. 

Printre răniţi sunt ucraineni, spanioli, croaţi, francezi, nemţi şi austrieci

Autorităţile spun că pe listă nu sunt şi români. În timp ce medicii încearcă să le saveze viaţa supravieţuitorilor, poliţiştii încearcă să afle ce s-a întâmplat. Şoferul, în vârstă de 40 de ani, avea şapte ani experienţă, iar autobuzul ieşise din fabrică acum 12 luni - era nou. 

  • Cornelia Crîșmaru, corespondent Observator: Şefii companiei exclud varianta ca şoferul să fi adormit, pentru că intrase în tură cu doar două ore înainte de cursă. Varianta cea mai plauzibilă este că bărbatului i s-ar fi făcut rău la volan. Iar imaginile de pe camere indică şi posibilitatea unui incident în trafic, pentru că podul era aglomerat la acea oră.  

Anchetatorii verifică şi elementele de siguranţă ale podului de pe care a căzut autobuzul. Localnicii susţin că parapetul era vechi şi ruginit, iar standardele de securitate, de acum 40 de ani. Lucrările de înlocuire începuseră de ceva timp, dar lucrările nu erau terminate.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » ANIMAȚIE. Cum s-a produs accidentul cu 21 de morți de lângă Veneţia. Tragedia putea fi evitată cu ușurință