Antena Meniu Search
x

Cine sunt victimele de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. 30 de pacienți sunt internați la Iași, Vaslui și Bârlad

Trei pacienţi internaţi la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au murit, unul se află în comă, iar alte 30 de persoane dintre care şi personal medical au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie, după ce, marţi, au mâncat peşte adus de pomană de la o mănăstire. Victimele sunt două femei și un bărbat, internați de peste 20 de ani.

de Redactia Observator

la 23.11.2023, 12:00

Cine sunt victimele de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. 30 de pacienți sunt internați la Iași, Vaslui și Bârlad
Cine sunt victimele de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. 30 de pacienți sunt internați la Iași, Vaslui și Bârlad

Un bărbat și două femei, internați la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, au murit marți, după ce au mâncat pomană primită de la o mănăstire. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani din satul Ghermănești, internat la Murgeni din 1993. 

A doua victimă este o femeie în vârstă de 50 de ani, din Huși, internată din 2000. A treia persoană decedată este tot o femeie în vârstă de 54 de ani, din Constanța, internată la Spitalul de Psihiatrie Murgeni din 2008, care provenea dintr-o familie de muzicieni. Alți 30 de pacienți au fost transportați, rând pe rând, atât la spitalul din Bârlad, cât și către Vaslui, cu toții cu simptome de toxiinfecție. 

Anchetatorii trebuie să afle cu exactitate care a fost produsul care a provocat această intoxicație. S-au preluat probe timp de aproape opt ore. Angajații DSP au stat aproape opt ore la spitalul din Murgeni, au luat probe de la o salată de icre pe care au consumat-o, de la preparatele din pește aduse de la mănăstire, dar și de la niște conserve cu pește.

Există o anchetă deschisă de DSP, există și un dosar penal, deschis de polițiști, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar Ministerul Sănătății cere verificări suplimentare la Murgeni pentru a vedea cum a fost posibilă această situație. 

Pe acelaşi subiect

Pacienții au mâncat preparate din pește

Astăzi, o echipă de medici specializaţi de la Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iași se va deplasa la Vaslui pentru a monitoriza pacienţii psihiatrici.

Peştele folosit în preparatele aduse bolnavilor ar fi fost file de pangasius, denumit de specialişti cel mai toxic soi de pe piaţă. În anul 2017, un important retailer din Europa a decis să suspende comercializarea acestui tip de peşte în mai multe ţări europene.

O analiză amănunțită a demonstrat că acesta conține metale grele și totodată, nu aduce niciun beneficiu organismului, ci din contră, face mai mult rău. Observator, prin campania Ce ne puneţi în mâncare a scos în evidenţă cât de periculos poate fi peştele şi ce substanţe toxice poate să conţină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cine sunt victimele de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. 30 de pacienți sunt internați la Iași, Vaslui și Bârlad