Val de anchete la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. DSP a preluat probe din mai multe produse cu pește, consumate de pacienți
Autorităţile încearcă să afle cine se face vinovat de moartea celor trei pacieţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Mai multe probe din mâncare au fost ridicate şi trimise spre testare.
Un pacient în stare critică a fost transportat, în comă post resuscitare, la spitalul din Bârlad. Alți 29 de pacienți au fost transportați, rând pe rând, atât la Bârlad, cât și către Vaslui, cu toții cu simptome de toxiinfecție.
Anchetatorii trebuie să afle cu exactitate care a fost produsul care a provocat această intoxicație. S-au preluat probe timp de aproape opt ore. Angajații DSP au stat aproape opt ore la spitalul din Murgeni, au luat probe de la o salată de icre pe care au consumat-o, de la preparatele din pește aduse de la mănăstire, dar și de la niște conserve cu pește.
Există o anchetă deschisă de DSP, există și un dosar penal, deschis de polițiști, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar Ministerul Sănătății cere verificări suplimentare la Murgeni pentru a vedea cum a fost posibilă această situație.
Pacienții ar fi mâncat preparate din pangasius
- Caz șocant la Spitalul de Psihiatrie Murgeni: 3 pacienți au murit, iar 30 de persoane au ajuns la spital. Toți au...
- 4 pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, preluaţi în stare gravă. Trei au murit la scurt timp, după ce...
- Noapte de coşmar pentru o femeie din Vaslui: Mădălina a fost violată brutal în propria casă de un tânăr, în...
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
Astăzi, o echipă de medici specializaţi de la Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iași se va deplasa la Vaslui pentru a monitoriza pacienţii psihiatrici.
Peştele folosit în preparatele aduse bolnavilor ar fi fost file de pangasius, denumit de specialişti cel mai toxic soi de pe piaţă. În anul 2017, un important retailer din Europa a decis să suspende comercializarea acestui tip de peşte în mai multe ţări europene.
O analiză amănunțită a demonstrat că acesta conține metale grele și totodată, nu aduce niciun beneficiu organismului, ci din contră, face mai mult rău. Observator, prin campania Ce ne puneţi în mâncare a scos în evidenţă cât de periculos poate fi peştele şi ce substanţe toxice poate să conţină.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰