Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cine sunt victimele tragediei din Călimănești. Cel mai tânăr dintre muncitorii morți în explozie avea doar 30 de ani și urma să devină tată

Explozie în Călimănești. Patru muncitori au murit pe loc, iar alți cinci au fost răniți, noaptea trecută, în urma unui incendiu urmat de o deflagrație, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, la o magistrală de gaze aflată pe autostrada A7. Tragedia a avut loc în jurul orei 01:30, după ce unul dintre utilaje a atins o conductă de gaze. Pentru patru dintre cei zece muncitori care lucrau la acea oră pe șantier nu s-a mai putut face nimic. Cel mai tânăr dintre ei avea doar 30 de ani și urma să devină tată. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.09.2023, 11:14

Niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanelor dragi, a transmis, joi dimineață, ministrul Transporturilor, după explozia urmată de incendiu de pe autostrada A7, în Călimănești, județul Vrancea, în care și-au pierdut viața patru oameni și cinci au fost răniți.

Cel mai tânăr dintre muncitorii morți la Călimănești avea doar 30 de ani și urma să devină tată

Toți cei patru bărbați, muncitori cu vârste între 30 și 47 de ani, au murit pe loc. Erau din Vrancea, Neamț și Bacău, iar cel mai tânăr dintre ei abia făcuse nunta și urma să devină tată.

Potrivit ISU Vrancea, explozia s-a produs din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii A7.

Pe acelaşi subiect

Cei patru muncitori au sfârșit carbonizați.

Momentul exploziei a fost filmat de o cameră de supraveghere.

Explozie la Călimănești, în Vrancea. Filmul tragediei

Alarma a fost dată azi.noapte, în jurul orei 01:30. La acea oră 10 muncitori lucrau pe şantierul autostrăzii A7. La un moment dat, unul dintre utilaje a atins o conductă de gaze. Imediat a urmat o explozie puternică. Patru muncitori au murit pe loc, alți cinci au fost răniți. Salvatorii au activat imediat planul roşu a fost activat. 

"La faţa locului s-au deplasat şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple, din cadrul ISU Anghel Saligny a judeţului Vrancea şi cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă", a declarat Florin Olaru, de la ISU Vrancea.

Disperaţi, unii dintre răniți nu ar mai fi așteptat sosirea ambulanțelor, potrivit martorilor. Ar fi plecat pe jos până la drumul european 85, acolo unde au oprit maşinile, ca să îi ducă la spital. Doi dintre muncitori au fost transportați la București, cu elicopterele. Unul dintre ei la Bagdasar Arseni, iar altul la Spitalul Floreasca. Ceilalți trei răniţi au rămas la Spitalul Adjud, dar au fost, ulterior externați. 

Pentru siguranţă, autorităţile au evacuat zona pe o distanţă de 500 de metri. 

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30.

Dosar penal după explozia de pe autostrada A7, în Călimănești

În urma exploziei urmate de incendiu de pe autostrada A7, din județul Vrancea, polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere și neluarea măsurilor de securitate în muncă. "Polițiști rutieri și de ordine publică au acționat pe Drumul Național 2 E 85 și arterele secundare, între Călimănești și Mărășești, pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui perimetru de siguranță. (...) La locul producerii, din cursul nopții, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofițeri specialiști - Serviciul Investigații Criminale și criminaliști care efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă", a transmis, joi, Poliția Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Cine sunt victimele tragediei din Călimănești. Cel mai tânăr dintre muncitorii morți în explozie avea doar 30 de ani și urma să devină tată