Antena Meniu Search
x

Video "Cineva l-a aruncat, l-a omorât!". Mama lui Mădălin, copilul găsit mort într-o hazna din Dolj, își plânge fiul la locul tragediei

Un băiat de 13 ani aflat în grija statului a sfârșit în condiții cumplite în Dolj. Era instituționalizat într-un centru pentru copii cu dizabilităţi din comuna Dioşti, iar angajații au constatat că a dispărut. A fost anunțată poliția care a început imediat căutările. La scurt timp, băiatul a fost găsit fără suflare, într-o hazna din apropierea centrului. Vă avertizăm urmează informaţii cu puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 13:37

Vezi și

Părinţii băiatului care îl lăsaseră în grija statului au venit la locul tragediei. Ei spun că povestea este cusută cu aţă albă şi că este greu de crezut că băiatul a ajuns singur până la canalul în care a fost găsit fără semne vitale. 

Luiza Munteanu, mama băiatului: Cum a ajuns copilul ăla aici? Cum a luat-o pe acolo şi a ajuns aici, nu înţeleg! Dacă era supravegheat nu se ajungea aici!

Cristina Oprea, reporter Observator: Ştiţi că acolo lipseşte o bucată din gard! Este posibil să fi ieşit pe acolo, din ce am văzut noi!

Reprezentant centru Dioști, județul Dolj: Eu cred că a venit pe lângă gard! Asta bănuiesc.

Pe acelaşi subiect

Luiza Munteanu, mama băiatului: Copilul meu nu ajungea aici, dacă fugea cum spune ei! Să o ia pe acolo, o lua în stradă nu apuca să vină aici şi cum dădea el piatra aia, cum cădea, cum se băga acolo, cineva l-a aruncat, l-a omorât!

Tatăl copilului: Puteţi să-mi spuneţi şi mie cum să aibă el loc aici?

Băiatul căzut în hazna suferea de afecțiuni grave

Liziera de lângă haznaua unde a fost găsit fără suflare băiatul de 13 ani se învecinează chiar cu centrul în care copilul fusese adus de familie, la îngrijiri și tratament.

"De trei ani, familia lui Mădălin a simțit că nu mai poată să îl îngrijească acasă. Suferea de afecțiuni grave, de natură psihică și fizică, iar părinții îl aduseseră aici, pentru a se face bine. Îi iau, iată, acasă, într-un sicriu și niciunea dintre anchetele anunțate de autorități nu le face durerea mai mică. Vorbim despre o anchetă deschisă de poliție, pentru infracțiunea de ucidere din culpă, dar și de verificări pe care cei de la DGASPC Dolj le fac în interiorul instituției. Trebuie aflat cum a fost posibil să rămână nesupravegheat copilul, cum a ieșit din curtea instituției. Un detaliu important pe care noi l-am aflat este că din gardul centrului lipsesc porțiuni bune, așa că nu i-a fost greu copilului să iasă acolo. A fost dispusă și o expertiză medico-legală, prin care se va stabili cu precizie cauza decesului iar ancheta urmează să fie preluată acum de procurorii doljeni", a transmis Cristina Oprea, reporter Observator.

Ce spune IPJ Dolj

"În cursul zilei de ieri, polițiștii Secției 4 Poliție Rurala Coșoveni au fost sesizați de către reprezentanții unui centru din comuna Dioști, cu privire la faptul au sesizat lipsa unui minor, de 13 ani, din unitatea respectiva. La fața locului s-au deplasat polițiștii, care la scurt timp, în urma activităţilor de căutare, au identificat minorul în cauză căzut într-o hazna dezafectată, amplasată în apropierea centrului, în extravilanul comunei Dioști. La fața locului s-au deplasat și pompieri din cadrul ISU Dolj și un echipaj de ambulanță, minorul fiind scos din hazna, din păcate, fără semne vitale. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă. Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului", au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Cineva l-a aruncat, l-a omorât!". Mama lui Mădălin, copilul găsit mort într-o hazna din Dolj, își plânge fiul la locul tragediei