Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cioban din Mureş, la un pas să moară sfâşiat de urs. Bărbatul a fost salvat în ultimele momente de câinii săi, care au alungat bestia

La o lună distanţă de la tragedia din munţii Bucegi, urşii fac noi victime. Un cioban de 47 de ani care lucra la o stână din judeţul Mureş a fost la un pas de a fi sfâşiat de sălbăticiune. Doar o minune a făcut ca omul să nu fie ucis. Salvarea lui a venit de la câinii care au reuşit să alunge animalul. Autorităţile din zonă sunt acum în alertă.

de Redactia Observator

la 08.08.2024 , 08:32

Bărbatul în vârstă 47 de ani era angajat la o stână din localitatea Dumbrava, judeţul Mureş. Deşi zona era cunoscută pentru vizitelele nocturne ale urşilor, ciobanul a rămas de veghe la animale. Greşeală care îi putea fi fatală. La miezul nopţii, din pădure, sălbăticiunea s-a năpustit asupra bărbatului.

"Ar fi fost atacat de urs, fiind rănit la nivelul memebrelor inferioare", declară Alexandra Luca, purtător de cuvânt IPJ Mureş.

"Cred că a mers să îl alunge şi atunci l-a atacat", spune un localnic.

Vezi și

Ciobanul, salvat de câinii de la stână

Pe acelaşi subiect

Salvarea ciobanului a venit din parte câinilor de la stână, care au reuşit să alunge la timp animalul. Cu ultimele puteri, bărbatul a reuşit să dea alarma. Sălbăticiunile nu sunt însă la primul atac.

"A intrat, anul ăsta, a mai fost. Atunci a mai fost. Sunt foarte periculoşi, dacă merge, sunt ursoaice cu pui, vin peste noi, pe oameni.  Ne-a fost frică şi de copii nu i-am lăsat anul trecut în grădină", povesteşte un localnic.

Aflat în stare gravă, bărbatul a fost transportat la spital, unde a ajuns direct în sala de operaţie. 

"În acest moment pacientul este conştient stabil hemodinamic şi respirator. Va rămâne internat în cadrul compatimentului chirurgie plastică şi microchirurgie recopnstructivă pentru supraveghere", a declarat Mariana Negoiță, purtător de cuvânt SCJI Târgu Mureş.

Autorităţile sunt acum în alertă, iar Poliţia a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Localnicii stau cu spaima că şi ei ar putea fi atacaţi în orice clipă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Cioban din Mureş, la un pas să moară sfâşiat de urs. Bărbatul a fost salvat în ultimele momente de câinii săi, care au alungat bestia