Antena Meniu Search
x

Video "Ciorapii mei i-am dat la copii" Iadul prin care a trecut Mihaela şi cei doi copii prinşi sub ruine, în Turcia

36 de români au reuşit să se întoarcă în ţară din zonele afectate de cutremur cu ajutorul aeronavelor militare şi a zborurilor de linie. Ultimii zece au ajuns în România, seara trecută cu două aeronave militare. Printre ei, o româncă şi cei doi copii ai săi care au trăit două zile şi două nopţi de coşmar după seism. Au dormit în frig, pe câmp sau în parcări, sub cerul liber.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 14:28

Vezi și

Mihaela Ayaz şi cei doi băieţi ai săi, de 10 şi 11 ani au făcut un drum de 200 de kilometri pentru a ajunge în oraşul Adana, pentru ca de acolo, să poată prinde zbor spre România. Aseară au ajuns în ţară cu o aeronavă militară de tip C-27J Spartan. Două zile au stat pe străzi după ce casa le-a fost distrusă de cutremur.

Mihaela Ayaz, romancă în Turcia: Aşa cum ne vedeţi, suntem într-o zonă liberă, sub un tir... Sunt eu cu 2 copii. Am rămas pe drumuri, nu mai avem nimic! Ce aş putea să zic? Mulţumesc lui Dumnezeu că suntem sănătoşi, că am putut să scot copilul de sub dărâmături.

Două nopţi au dormit sub cerul liber, direct pe pământ. Nu au avut apă şi nici mâncare.

Mihaela Ayaz, romancă în Turcia: Este foarte frig, de mâncare nu este, apă, absolut nimic nu este. De încălţat eu nu am, ciorapii pe care i-am avut i-am dat la copii. Băiatul cel mare rămăsese sub ziduri, a doua zi luni pe la ora 2 a fost scos.

Pe acelaşi subiect

Mihaela Ayaz, romancă în Turcia: O geacă, o pun jos, se învelesc amândoi. Nu avem unde să ne ducem, nu avem ce face, nu avem pe nimeni. Aseară am avut o pâine şi am împarţit-o în două.

36 de români au fost repatriaţi

Acum sunt în siguranţă. Şi nu doar ei. Cu o altă aeronavă militară au ajuns în ţară, seara trecută şapte studenţi Erasmus care au fost preluaţi de pe Aeroportul din Malatya. Alţi cinci studenţi Erasmus au reuşit să se repatrieze, ieri la prânz, cu un zbor de linie. Nu vor uita curând ce au trăit.

Ioana Alexe, studentă Erasmus: Dormeam atunci, ne+a luat din somn, nu am ştiut ce se întâmplă exact cu noi. Ne-am pus ca orice român la tocul uşii.

Cristina, studentă Erasmus: Am putut să văd una dintre clădirile în care stăteam eu la început şi era pusă la pământ.

Frica a crescut în intensitate după cel de-al doilea cutremur.

Ana Maria,studentă Erasmus: M-am trezit din nou cu alt cutremur. Am rămas afară, în zăpadă. Ningea pe noi, era rece, nu eram îmbrăcaţi foarte bine. În timp ce urcam să ne luăm bagajele aveam impresia că se mişcă cladirea cu noi.

Încă mai sunt români pentru care autorităţile caută soluţii de repatriere.

Bogdan Aurescu, ministru de Externe: Mai există în atenția Ambasadei României la Ankara încă 10 cetățeni români împreună cu trei membri de familie care se află în zone îndepărtate de Adana sau de Malatya, unde se află grupurile care îi pot prelua în mod direct. Facem eforturi pentru a-i ajuta să ajungă la aceste aeroporturi.

Până acum, 36 de români au fost repatriaţi cu ajutorul aeronavelor militare şi a zborurilor de linie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Ciorapii mei i-am dat la copii" Iadul prin care a trecut Mihaela şi cei doi copii prinşi sub ruine, în Turcia