Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciorba, cârnăciorii afumaţi şi ciolanul afumat le-au dat lumea peste cap francezilor veniți în Bucovina. "Brânza e magnifică!"

Minivacanţa de Sfânta Maria. Bugetarii vor avea de pe 15 august patru zile libere. Şi, ca la fiecare sărbătoare, mulţi turişti visează la Bucovina. La multe pensiuni şi hoteluri, gradul de ocupare este deja de 95%. 

de Angela Bertea

la 08.08.2024 , 22:03

Un grup de turişti francezi a ajuns în inima Bucovinei la recomandarea unui prieten român, stabilit în Hexagon în urmă cu 20 de ani. Ciorba, cârnăciorii afumaţi şi ciolanul afumat le-au dat lumea peste cap. 

"E cu adevărat diferită faţă de la noi! Brânza e magnifică!", a spus un francez.

"Aceste produse din Bucovina sunt tradiţionale, specific gustului bucovinean, se întreabă cel mai mult preparatele făcute la noi în casă.. peştele din păstrăvăria proprie, ciorbele, de ce nu şi deserturile", a spus Nuța Mușină, bucatar-șef.

Vezi și

Şi nu sunt singurii care au ales Cacica pentru minivacanţa de Sfânta Maria. Din 15 august, mii de turişti vor sărbători pe plaiuri mioritice. Pentru o experienţă cât mai autentică, unii aleg să doarmă în case vechi de mai bine de un secol. 

Pe acelaşi subiect

Sfânta Maria, importantă atât pentru ortodocși, cât și pentru catolici

Sarbatoarea Sfintei Mării este importantă atât pentru ortodocși, cât şi pentru catolici. Mii de oameni urmează să ia parte la pelerinajul de la Sanctuarul Cacica. 

Cei care vin pentru pelerinaj de Sfânta Maria la Cacica au la dispoziţie, pe lângă pensiunile din zonă, şi locuri de campare. Aceştia pot să-şi instaleze în mod gratuit cortul chiar în apropiere de biserică.

Sfânta Maria este sărbătorită pe 15 august. Şi a doua zi a fost declarată zi liberă de stat, aşa că românii pot lega patru zile de minivacanţă. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Ciorba, cârnăciorii afumaţi şi ciolanul afumat le-au dat lumea peste cap francezilor veniți în Bucovina. "Brânza e magnifică!"