Video Senzaţia verii la munte: rafting în Bucovina. Cât costă o lecţie
Şi la munte, tot vârf de sezon este! Iar dacă vara aceasta sunteţi în căutarea unei altfel de experienţe, cred că trebuie să vă urcaţi în caiac şi să vâsliţi spre distracţie. Raftingul are tot mai mulţi adepţi şi în România! Ţara noastră ascunde unele dintre cele mai frumoase trasee din Europa. Unul se găseşte în Bucovina, regiune în care poposim şi noi chiar acum să vedem cum trăiesc turiştii o astfel de experienţă.
- IPS Teodosie spune că mătăniile sunt mai bune pentru muşchi decât mersul la sală. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- PNL vrea alianţă cu toată dreapta după eliminarea Dianei Şoşoacă. Acuză că Marcel Ciolacu şi-a aranjat turul 2 cu George Simion
Distracţia şi adrenalina merg mână în mână pe apele râului Bistriţa. Suntem într-o zonă în care apa nu depăşeşte un metru, deci este perfectă pentru cursurile de rafting dedicate începătorilor. Aproape două ore petrec pe apă curajoşii, pe un traseu care măsoară puţin peste 10 kilometri. Lecţiile pentru învăţăcei încep însă pe uscat, cu partea teoretică!
Cât costă o lecţie
"Podul bărcii prezintă nişte chingi de fixare a picioarelor, aceste chingi reprezintă cea mai mare măsură de siguranţă de astăzi. Vom sprijini vâsla pe şold pentru a forma o pârghie, ne rotim în spate, după care mâna din interiorul bărcii o tragem către noi şi ne rotim din corp", spune instructorul. Partea practică rămâne însă preferata tuturor! Turiştii învaţă astfel că dincolo de valuri, raftingul înseamnă lucru în echipă, coordonare şi muşchi tari.
Şi pentru că este un sport care arde calorii, după o sesiune de rafting nimeni nu poate rata o masă copioasă. "Tochitură moldovenească, ciorbă rădăuţeană, clătitele cu brânză la cuptor, plăcinta cu măr şi sos caramel şi bineînţeles hribii", a declarat Simona Tănase, admnistrator pensiune. O sesiune de rafting costă 180 de lei pentru adulţi şi 150 de lei, pentru copii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰