Ciprian, tânărul pilot mort în accidentul de lângă București, nu purta centură și nici cască în momentul tragediei
Pasiunea pentru viteză a mai ucis un tânăr. Un pilot, vicecampion naţional la aşa-numitele liniuţe legale, a murit sâmbătă seară într-un impact de peste 200 de kilometri pe oră, spun martorii.
Pasiunea pentru viteză a mai ucis un tânăr. Un pilot, vicecampion naţional la aşa-numitele liniuţe legale, a murit sâmbătă seară într-un impact de peste 200 de kilometri pe oră, spun martorii. Pe şoseaua de centură a Capitalei ar fi vrut să testeze o maşină cu 700 de cai putere. Era un împătimit al tunningului şi s-a încrezut în puterile sale. Nu a purtat nici cască, nici centură de siguranţă.
Ciprian Tofan avea 34 de ani şi era tată. Mai avea ceva: o pasiune dusă la extrem: viteza!
Sâmbătă seară a fost ultima cursă. Maşina venea cu viteză, a părăsit şoseaua.
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- Rezultate LOTO 6/49 duminică 16 februarie 2025, ora 18:50. Numerele câştigătoare la loto azi
- Eurostat: România este codaşa Uniunii Europene la educaţia digitală. Care sunt cauzele
- Cutremur azi în România. Un seism de 3,6 pe scara Richter s-a produs în Vrancea
Ciprian a lovit iniţial un alt autoturism parcat în care era o persoană și care, din fericire, nu a păţit nimic. Apoi a rulat peste niște dâmburi, a ajuns în copaci, a rupt câteva crengi şi s-a oprit la mai bine de 50 de metri faţă de locul unde a părăsit şoseaua.
Era ora 18 şi zece minute. Ciprian ar fi plecat din garajul unde-şi tuna maşinile, să testeze câteva modificări pe care le făcuse pentru următoarea competiţie. Şi a făcut o greşeală fatală.
Maşina care s-a răsturnat şi a rulat mai bine de 50 de metri după ce a ieşit de pe carosabil este aproape intactă, cel puţin în interior. Scaunul e la locul lui, aceste bare de protecţie sunt la locul lor, volanul la fel. Ei bine, la fel şi centurile. Centuri în şase puncte. Dacă le-ar fi purtat, ar fi rămas în maşină.
Pe şoseaua de centură a Capitalei, la locul accidentului, oamenii au aprins lumânări. Prietenii lui Ciprian ştiu ce l-a ucis, dar încearcă să-şi amintească doar cine a fost.
Ciprian Tofan a fost unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în tunning. Modifica turbine şi punea pe maşini puteri de avioane. Anul trecut a fost vice-campion naţional la întrecerile de mare viteză pe distanţă scurtă. Adică liniuţe legale. În ultimele luni, Ciprian se pregătea pentru un nou titlu. În viaţa lui, totul era contra-timp.
În România, astfel de curse se ţin în parcările marilor magazine sau pe piste pentru avioane. Este un sport care strânge tot mai mulţi amatori, dar nu există şi reglementări. Pasionaţii au reuşit doar să aducă în competiţii marcaje corespunzătoare. De anul acesta însă, Drag Racing-ul a fost recunoscut oficial ca sport de către Federația Română de Automobilism. Astfel, pot fi organizate în spaţii amenajate şi cu elemente de siguranţă în conformitate cu legile sportive.
NOTĂ: Videoul acestui articol nu conține o informația că Drag Racing-ul a fost recunoscut ca sport în acest an în România. Informația, pe care o considerăm relevantă pentru acest subiect, a fost menționată în textul articolului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰