Antena Meniu Search
x

Cisterna răsturnată pe autostrada București-Pitești putea provoca un dezastru

A fost pericol de explozie pe autostrada București-Pitești, după ce o cisternă în care se aflau 33 de tone de benzină şi motorină s-a răsturnat. Sute de litri de combustibil au ajuns pe asfalt după ce, în momentul impactului, capacele rezervoarelor s-au deschis. Pericolul a fost cu atât mai mare cu cât în zonă se află şi o reţea de înaltă tensiune şi orice scâteie putea declanşa un dezastru.

de Redactia Observator

la 18.06.2020, 16:28

Vezi și
  • Risc de explozie după răsturnarea cisternei
  • 33 de tone de carburant puteau exploda

Cisterna s-a răsturnat în jurul orei 7 dimineaţa la ieşirea de pe autostrada București-Pitești. Atunci a venit şi apelul la 112 care anunţat că pe şosea se scurge combustibil şi riscul de explozie este mare.

OVIDIU DRĂGOI, POLIȚIA RUTIERĂ ARGEȘ - Conducatorul autocisternei incarcate cu carburant, pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul si s-a rasturnat. Sunt scurgeri de carburant, am anuntat autoritatile, garda de mediu.

Pompierii s-au mobilizat imediat. Autospeciale de la 5 unități de pompieri din județul Argeș au fost trimise la fața locului. Cisterna și asflatul au fost acoperite cu spumă.

IONUȚ TUNARU, PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL ISU ARGEȘ - Colegii mei au intervenit pentru limitarea pericolului de explozie deoarece pe deasupra cisternei este linie de tensiune. In acest moment nu stim daca cisterna este fisurata si nu a fost miscata pentru a nu crea un risc suplimentar.

Polițiștii au oprit traficul și au închis zona. A fost solicitată chiar şi o macara pentru ridicarea cisternei răsturnate. Pentru ca această manevră să fie făcută în siguranţă, alimentarea liniilor de înaltă tensiune a fost oprită.

Şoferul, rănit uşor, a ajuns la spital. Poliţiştii bănuiesc că a adormit la volan şi astfel a pierdut controlul volanului.

Oamenii care aveau drum în zonă au fost nevoiţi să ocolească însă kilometri întregi pentru a ajunge la serviciu.

Tot traficul de pe autostradă a fost redirecționat prin oraș. Garda de Mediu a anunțat că va amenda firma transportatoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cisterna răsturnată pe autostrada București-Pitești putea provoca un dezastru