Cisternă cu zeci de tone de kerosen răsturnată lângă Ploiești. Pericol de explozie, a fost emis mesaj Ro-Alert

De Daniel Murărescu.
Publicat: 28.09.2020, 16:54.
Actualizat: 28.09.2020, 17:52

O cisternă care transporta zeci de tone de kerosen s-a răsturnat pe centura de est a municipiului Ploiești. Din primele informații, cisterna este fisurată și există riscul de explozie. Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert.

Cisternă cu zeci de tone de kerosen răsturnată lângă Ploiești, există pericol de explozie

O cisternă cu conbustibil s-a răsturnat pe centura Ploieștiului

ISU Prahova

În urma accidentului produs în apropiere de Ploiești cisterna cu 32 de tone de kerosen s-a desprins de capul tractor, iar acesta s-a răsturnat peste o mașină.

O persoană aflată în autoturism a fost declarată decedată. Aceasta nu poate fi scoasă dintre fiarele contorsionate, deoarece cisterna trebuie asigurată pentru a se elimina riscul unei explozii.

Cisternă implicată într-un accident în apropiere de Ploieşti

"Din primele cercetări se pare că un conducător auto în vârstă de 31 de ani care se deplasa pe DN1A, în afara localității Berceni, pe sensul de mers Bucov către Bărcănești, din motive necunoscute la acest moment, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu o cisternă încărcată cu combustibil, condusă de un bărbat în vârstă de 27 de ani.
În urma accidentului rutier, a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 31 de ani, care se afla se afla la volanul autoturismului. Conducătorul cisternei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Circulația blocată și deviată de la intersecția DN1A cu str. Strandului și de la sens giratoriu Liceu Tătărani"
, a transmis IPJ Prahova.

Intervenția pompierilor este extrem de dificilă, deoarece există risc de explozie.

ISU Prahova a emis prin sistemul Ro-Alert o alertă extremă în care autorităţile anunţă pericol de explozie şi sfătuiesc ocolirea sau evitarea zonei de către participanţii la trafic şi eliberarea căilor rutiere, pentru a facilita accesul echipelor de intervenţie.

- Știre în curs de actualizare -

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.