Antena Meniu Search
x

Ciupercile cumpărate de pe marginea drumului, extrem de periculoase. 6 copii din Vaslui, la un pas de moarte

Ciupercile culese din pădure pot duce la tragedii. Şase copii din Vaslui şi-au speriat cumplit părinţii după ce şi-au gătit şi au mâncat hribi otrăvitori. Pe ei i-au salvat medicii. Însă în pericol suntem toţi atunci când cumpărăm ciuperci de pe marginea drumului.

Vezi și

Ciupercile culese din pădure pot duce la tragedii. Şase copii din Vaslui şi-au speriat cumplit părinţii după ce şi-au gătit şi au mâncat hribi otrăvitori. Pe ei i-au salvat medicii. Însă în pericol suntem toţi atunci când cumpărăm ciuperci de pe marginea drumului, şi nu din magazine.

Localitatea Rebreanu, judeţul Bistriţa. Zeci de vânzători ambulanţi au ieşit cu ciupercile pe marginea drumului. Spun că cele comestibile se recunosc uşor. Au şi o teorie.

Discuţie vânzător-reporter:

- Astea sunt bio, au viermi. Vermuleţi, când vrei să mănânci vermuleţi, bio, aici găseşti.

- Şi alea nu sunt otrăvitoare?

- Nu, care au vermuleţi, nu. Alea sunt bio. Care n-are vermuleţi, sunt nebuneşti."

Fără autorizaţii de comercializare şi fără ca cineva să-i controleze, pe vânzători nu-i interesează decât profitul.

Şase copii din Vaslui au fost zilele trecute la un pas de moarte, după ce s-au intoxicat cu ciuperci.  

Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui:

Toti copiii prezentau dureri abdominale, vărsturi, scuane diareice, erau deshidrataţi şi o parte din ei erau şi febrili.

Copiii au început să se simtă rău, după ce au mâncat o ciupercă găsită în pădure. 

O mers şi au pus buretele pe plită l-au copt şi l-o mâncat. A început cu vomă, ameţeală nu se putea ţine pe picioare. Când am văzut că se înmuia pe picioare am şi sunat la salvare nu a durat mult, a început şi celălalt copil de 5 ani, povesteşte mama copiilor ajunşi la spital.

Medicii avertizează că efectele intoxicaţiei cu ciuperci pot apărea şi după o zi, iar persoanele afectate trebuie să aduse imediat la spital.

dr. Adrian Marinescu - Institutul Matei Balş:

Cele care aduc forme severe sunt de obicei cele care dau simpotome după un număr de ore sau o zi. Şi trebuie sspus că nu există antidot. Nu pot să apăs pe un buton şi să rezolv problema. Şi atunci, dacă am o intoxicaţie cu ciuperci, trebuie să ajung la spital.

Simptomele intoxicaţiei cu ciuperci sunt greaţa, durerile abdominale, vărsăturile, transpiraţiile, dar şi reacţiile de tip alergic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ciupercile cumpărate de pe marginea drumului, extrem de periculoase. 6 copii din Vaslui, la un pas de moarte