Antena Meniu Search
x

Clanurile Corduneanu şi Constantin, răfuială în instanţă. Totul a pornit de la o postare video pe Facebook

Dosar exploziv pe rolul instanţelor ieşene, după ce mai mulţi membri ai clanurilor interlope Corduneanu şi Constantin au fost trimişi în judecată de procurori după ce s-au ameninţat reciproc.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.09.2019, 08:43

Mai mulţi membri ai clanurilor interlope Corduneanu şi Constantin au fost trimişi în judecată
Clanurile Corduneanu şi Mărăraş, răfuială în instanţă. Totul a pornit de la o postare video pe Facebook - Facebook / ziaruldeiasi.ro

Dosar exploziv pe rolul instanţelor ieşene, după ce mai mulţi membri ai clanurilor interlope Corduneanu şi Constantin au fost trimişi în judecată de procurori după ce s-au ameninţat reciproc.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Jean Mărăraş, Claudiu Dimitrie Petrovici, Bogdan Corduneanu, Ştefan Donţu, Iulian Vîrlan, Ioan Dunca şi Florinel Corduneanu. 

Primul dintre ei a fost pus sub acuzare pentru o faptă de ameninţare pe care ar fi comis-o prin intermediul contului personal de Facebook.

Concret, pe 24 iulie 2018, Mărăraş a publicat o înregistrare video în care îl ameninţa explicit cu moartea pe Costel Corduneanu, dar şi pe fiul acestuia.

Răfuială live pe Facebook între interlopii din Iaşi

Filmarea postată pe pagina de Facebook a lui Vandam Constantin nu poate fi publicată din cauza limbajului şi înjurăturilor greu de reprodus, dar materialul video poate fi văzut aici.

Redăm, mai jos, o parte din ameninţările lansate de interlopul din Iaşi.

"Vreau să vă arăt pe Facebook cum se chinuie Cordunenii să se bată cu noi, dar prin Poliţie. (...) Tu, Costele, să-i pupi mâinile lui Narcis toată viaţa ta că nu ţi-ai îngropat fraţii. Tu, a doua împăcăciune cu noi n-o s-o mai ai în viaţa ta. (...) Voi credeţi că nouă ne e frică de voi? Unde ne căutaţi, la IPJ cu pixurile? Unde ne căutaţi, mă?", ameninţă Vandam pe Facebook.

La două zile după publicarea pe Facebook a ameninţării, membrii clanului Corduneanu au fost prinşi într-o sală de jocuri când se pregăteau să meargă la luptă cu clanul Constantin, de care aparţine Jean Mărăraş, scriu jurnaliştii de la Ziarul de Iaşi.

"Pe 26 iulie 2018, numiţii Corduneanu Florinel, Corduneanu Bogdan, Vîrlan Iulian, Donţu Ştefan, Dunca Mihail Ioan, alături de care se mai aflau şi alte persoane, au fost depistaţi de către organele de poliţie în incinta unei săli de jocuri din municipiul Iaşi având asupra lor cuţite, pistoale, spray-uri lacrimogene, boxuri metalice, pe care le mânuiau, existând informaţii că se pregteau să comită acte de violenţă la adresa unor persoane dintr-o grupare rivală", a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. 

Războiul între clanurile ieşene s-a mutat în instanţă

Acum, urmează ca Judecătoria Iaşi să stabilească un prim termen al cauzei, după care magistraţii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

"Un scandal iscat pentru niciun fel de miză, bazat pe orgolii inutile, instrumentat cu profesionalism de organele judiciare. Fiecare inculpat are şi calitate de persoană vătămată, vor fi reîntâlniri, interesant de observat, pe holurile instanţelor", a comentat avocatul Cristian Constantin Curcă, apărătorul lui Mărăraş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Clanurile Corduneanu şi Constantin, răfuială în instanţă. Totul a pornit de la o postare video pe Facebook