Antena Meniu Search
x

Foto Clipe de groază pentru o familie din Braşov. O placă de beton s-a prăbuşit peste acoperişul lor, după ce fundaţia unei străzi s-a surpat

Incident şocant în Municipiul Braşov! O stradă din centrul istoric al oraşului a devenit un pericol uriaş pentru oamenii care locuiesc în zonă, asta după ce aseară, o bucată de fundaţie s-a prăbuşit din senin peste o casă. Îngrozit, proprietarul locuinţei a crezut că se cutremură pământul. Martori la incident, vecinii au dat imediat alarma. Autorităţile au izolat zona, însă nu au reuşit nici până acum să îndepărteze bucăţile imense de material surpate peste locuinţă. 

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 11:59

Vezi și

Imediat după lăsarea întunericului, liniştea cartierului de pe strada General Traian Moșoiu a fost tulburată de o bubuitură puternică. Speriaţi, oamenii au ieşit imediat din case.

Martor: O bubuitură, un zgomot, am ieşit în stradă şi am văzut balustrada că se mişcă. 

În interiorul casei se aflau proprietarii

În doar câteva clipe atât bucata grea de metal, cât şi mai mulţi bolovani din structura străzii s-au prăvălit peste acoperişul unei case. În momentul impactului, înăuntru se afla proprietrul locuinţei. Trezit din somn, bărbatul a crezut iniţial că e cutremur.

Pe acelaşi subiect

Benone Prișcu, propietar: Eram acasă şi s-a auzit o bubuitură puternică, urmată binenţeles de un cutremur mai mic. Dintr-o dată s-a auzit o bubuitură şi a căzut. 

Când şi-a dat seama că acoperişul casei e pe cale să se prăbuşească, bărbatul a ieşit afară şi şi-a chemat într-un suflet fiica. 

Fiica proprietarului: Am venit cât am putut de repede, a căzut toată balustrada de sus şi cu tot ce susţinea balustrada. 

Pericolul nu era departe

Fără să realizeze, chiar vecinii veniţi să îl ajute au devenit cauza unei noi alunecări de teren. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Un segment de aproximativ zece metri lungime, din fundația străzii s-a prăbușit peste corpul de casă din spatele meu. În jur sunt bucăți foarte mari de beton, chiar segmente din balustradă și sus, agățate de vegetație și de stâncă, alte bucăți mari, din beton. 

Strada surpată era circulată inclusiv de vehicule grele, către șantiere situate în amonte de locul prăbușirii. Deşi proprietrul locuinţei avariate a făcut nenumărate sesizări la primărie despre instabilitatea structurii, autorităţile au avut de fiecare dată o explicaţie.

Benone Prișcu, proprietar: Am primit răspuns că strada va mai funcţiona aşa cum e şi 30-40 de ani de acum. 

Poliția Locală Brașov a interzis acum traficul pe stradă. Nimeni nu a îndepărtat însă din zona periculoasă bucățile grele de sute de kilograme, agățate deasupra casei deja afectate de surpătură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Clipe de groază pentru o familie din Braşov. O placă de beton s-a prăbuşit peste acoperişul lor, după ce fundaţia unei străzi s-a surpat