Antena Meniu Search
x

Coadă la Obor pentru vaccinare. Oamenii nu țin cont de recomandări și își iau și alcool: „Micii nu merg fără bere”

În piaţa Obor, una dintre cele mai aglomerate zone din Bucureşti, s-a deschis cel mai nou centru de vaccinare. Aici se vor administra vaccinuri Pfizer şi Johnson & Johnson. Oamenii nu trebuie să îşi facă programare, se pot prezenta pur şi simplu la centru. Campania vaccin şi mici se va desfăşura pe toată durata weekendului.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 11.06.2021, 17:20

Vezi și

Cine are drum pe lângă piaţa Obor se poate vaccina anti-COVID. Bonus, are parte de o porţie de mici cu muştar din partea "casei", iar unii completează din buzunarul lor şi cu o bere. În ciuda faptului, medicii recomandă ca după vaccinare să nu se consume alcool. Autorităţile locale speră că în felul acesta, rata de vaccinare va creşte, mai ales că Piaţa Obor este una dintre cele mai aglomerate zone din Bucureşti.

În ultimele ore s-a format o coadă mare în Piaţa Obor. Oamenii aşteaptă în jur de 45 de minute pentru a primi vaccinul. Şi asta nu este de mirare mai ales pentru că la primele ore luca doar o singură asistentă. Organizatorii spun că nu se aăteptau să aiba atâta succes şi abia dupa 3 ore au solicitat să vină încă un doctor. 

După vaccin, oamenii pot solicita  un voucher pe baza căruia pot primi 3 mici, 2 chifle şi o apă plată. Ca de obicei, unii dintre ei nu ţin cont de recomandările medicilor de a nu consuma alcool după vaccinare şi îşi cumpără şi o bere. Spun că fără bere micii nu merg cum trebuie. Centrul rămâne deschis pana la la ora 20.00, sâmbătă este deschis de la 8-20 iar duminică de la 8-18. Se administează două tipuri de vaccin Pfizer si Johnson & Johnson, preferat de cei mai mulți pentru că se face doar o singură doză. 

Mulţi bucureşteni au venit din zone îndepărtate pentru a se imuniza aici. Iar faptul că primesc mici şi mustar după, le dă curaj. 

Reporter: De unde veniți?

Bărbat: Din 1 decembrie.

Reporter: Special pentru mici?

Bărbat: Nu, ca să mă înțep.

Autorităţile se bucură că ideea a prins şi oamenii vin să se imunizeze aici indiferent de motivaţie.  Numai că nu toată lumea bea apă plată după deşi medicii recomandă clar ca după vaccinare să nu se consume alcool. 

Reporter: Ați mai mâncat mici aici?

Bărbat: Da, mereu când vin la piață îmi iau 4 mici și o bere. 

Centrul îi atrage însă şi pe cei care stau în zonă sau nu reuşesc să găsească alt centru mai accesibil. Printre ei şi un adolescent de aproape 16 ani.  ”Am venit cu juniorul să îl vaccinez, eu m-am vaccinat în februarie”, a declarat o femeie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Coadă la Obor pentru vaccinare. Oamenii nu țin cont de recomandări și își iau și alcool: „Micii nu merg fără bere”