Antena Meniu Search
x

Coafezele şi frizerii, în vizorul ANAF: Dacă nu primeşti bon fiscal, poţi fi tuns gratis

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează cetăţenii să ceară bon fiscal pentru serviciile din saloanele de înfrumuseţare. "Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit", scrie ANAF, într-un anunţ publicat pe Facebook. 

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 10:21

Coafezele şi frizerii, în vizorul ANAF: Dacă nu primeşti bon fiscal, poţi fi tuns gratis
Coafezele şi frizerii, în vizorul ANAF: Dacă nu primeşti bon fiscal, poţi fi tuns gratis - Shutterstock

"Solicită bonul fiscal când mergi la salonul de înfrumusețare Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv GRATUIT", scrie ANAF pe Facebook. Totodată, instituţia îi încurajează pe cei care oferă astfel de servicii să-și declare veniturile. Aceștia au obligația de a depune declarația unică până pe 27 mai.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Agenția Națională de Administrare Fiscală derulează, la nivel național, începând cu luna martie a.c., un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care prestează activități de înfrumusețare/întreținere corporală, continuând astfel inițiativa, demarată în 2022, de a sprijini contribuabilii din acest domeniu în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale ce le revin (înregistrare, declarare, plată).

Pe acelaşi subiect

Programul de conformare își propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care vor realiza venituri din activități de înfrumusețare și întreținere corporală. O informare adecvată va conduce la creșterea nivelului de conștientizare a obligațiilor fiscale ce derivă din obținerea unor astfel de venituri și va reduce riscul penalizărilor/amenzilor în cazul unor controale sau inspecții fiscale.

Grupurile țintă ale acestui program de conformare sunt, pe de-o parte, persoane fizice care obțin venituri din acest gen de activități (PFA, ÎI, ÎF, persoane care au absolvit cursurile unor școli de profil, alte persoane fizice identificate din surse deschise) și, pe de altă parte, angajatori care activează în domeniu, furnizori de formare profesională etc.

Ca și în anii trecuți, ANAF va publica materiale informative privind impozitarea veniturilor realizate de persoanele fizice din prestarea de servicii în industria de înfrumusețare și va organiza seminarii web cu tema ”Completarea și depunerea Declarației Unice (Formular 212)”. Pentru a beneficia de asistență în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale corect și la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la nr. 031.403.91.60, transmite instituţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Evenimente » Coafezele şi frizerii, în vizorul ANAF: Dacă nu primeşti bon fiscal, poţi fi tuns gratis